Logo

Αλεξάνδρεια: 19 ταινίες μικρού μήκους προβλήθηκαν στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης θέλοντας να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό δρώμενο στην πόλη της Αλεξάνδρειας διοργάνωσε πέρυσι για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο οποίο φιλοξενήθηκε το φεστιβάλ της Δράμας και άλλες ταινίες ανεξάρτητων δημιουργών.

Το ραντεβού με τους λάτρεις της 7ης τέχνης ανανεώθηκε φέτος στις 25 και 26 Ιουνίου για ένα διήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο την προώθηση του πολιτισμού μέσω της αγάπης μας για τον κινηματογράφο.

19 ταινίες μικρού μήκους που στάλθηκαν από παλιούς και νέους κινηματογραφιστές , 9 βραβευμένες και συμμετοχή από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών και το European Meeting of Young People’s Audiovisual Creation – CameraZizanio διαμόρφωσαν το διήμερο κινηματογραφικό μας ταξίδι.

Ιδιαίτερη στιγμή του φεστιβάλ η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Τα μπλέ γυαλιά» που δημιουργήθηκε από το 4ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας σε σκηνοθεσία του συντοπίτη μας κ. Κουφονίκου Γιάννη.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιήθηκε κινηματογραφικό εργαστήρι από τον σκηνοθέτη κ. Φλωράκη Ηλία και το cinelike – lab για παιδιά μέσα από το οποίο πολλοί μικροί συμπολίτες μυήθηκαν στα μυστικά του κινηματογράφου και της τεχνικής stop motion.

Σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ αποτέλεσε και η μικρή έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τον κινηματογράφο στην περιοχή μας , ευχαριστούμε τους κ. Ντελιόπουλο Γιώργο , Μπεντίλα Νικόλαο και Πανταζόπουλο Δημήτρη για το φωτογραφικό υλικό που διέθεσαν.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb