Τμήματα κινηματογραφικού εργαστηρίου για παιδιά στην Αλεξάνδρεια

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθούν δυο 2ωρα τμήματα κινηματογραφικού εργαστηρίου για παιδιά (6-12 ετών).

Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 4μ.μ οι διοργανωτές θα υποδεχθούν τον σκηνοθέτη – σεναριογράφο Ηλία Φλωράκη και το CineLike Lab.

Λόγο των περιορισμένων θέσεων για το εργαστήρι κινηματογράφου παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας κ. Ποράβου Βέτα , τηλ 23330-26806 ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης.

Στις δραστηριότητες του εργαστηρίου με συντονιστή τον Ηλία Φλωράκη, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο μπροστά, αλλά κυρίως, πίσω από την κάμερα. Θα δημιουργήσουν ήρωες από αντικείμενα, σκίτσα ή τους φίλους τους, θα τους σκηνοθετήσουν και θα δημιουργήσουν μικρές ταινίες. Θα μάθουν βασικές τεχνικές σκηνοθεσίας, κινηματογράφησης και μοντάζ, αλλά και τρόπους να γράψουν και να υλοποιήσουν τις ιστορίες που έχουν στο μυαλό τους.

Στο εργαστήριο Cine-Like, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο και το animation (stop motion) μέσα από παιχνίδια και πειραματισμούς, χωρίς πολλές θεωρίες.