Προβολή του ντοκιμαντέρ «Green Project in South America» στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

  

Στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, θα προβληθεί το trailer από το επίσημο ντοκιμαντέρ του οδοιπορικού, σε σκηνοθεσία της κας Δήμητρας Ζήρου, καθώς και η έκθεση φωτογραφιών των ταξιδιωτών: “Green Project στη Νότια Αμερική: Ένα οδοιπορικό”, σε επιμέλεια του κου Γιώργου Ασημακόπουλου, που παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα, το προηγούμενο καλοκαίρι. Η κεντρική παρουσίαση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας, στις 7 το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015.

Το καλοκαίρι του 2014, 15 επιστήμονες και καλλιτέχνες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Green Project, πραγματοποίησαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, το 4ο περιβαλλοντικό-πράσινο φωτογραφικό οδοιπορικό της οργάνωσης, στη Νότια Αμερική, από την Μπογκοτά μέχρι τη Γη του Πυρός. Mέσα σε 52 ημέρες, από τις 19 Ιουλίου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2014, τα μέλη της Green Project διένυσαν 17.135 χλμ, σε 8 χώρες: Κολομβία, Εκουαδόρ, Περού, Βολιβία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή και Χιλή. Κατέγραψαν 61 πράσινα σημεία ενδιαφέροντος, σε σχέση με τη γεωποικιλότητα, τη βιοποικιλότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και την απλή καθημερινότητα. 
Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους, 13 οδοιπόροι της Green Project: κ. Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, κ. Γιώργος Ασημακόπουλος, κα Αθανασία Βαράκη, κ. Κωστής Βάρδας, κα Σοφία Δασύρα, δρ. Σιμόνη Ζαφειροπούλου, κα Δήμητρα Ζήρου, κα Βασιλική Κασούμη, δρ. Άγγελος Κατσάγγελος, κ. Δημήτρης Κουλέτσης, κα Ιωάννα Λεμονή, δρ. Γιάννης Τζώρτζης και κα Κατερίνα Χαρτερού. 

Το οδοιπορικό αυτό ανακηρύχθηκε “One Success Story 2014” από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της, όλα τα οδοιπορικά της Green Project.

Με την ευκαιρία αυτή, η Green Project καλεί τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, σε πανστρατιά για την άμεση αξιοποίηση των πολλών ευκαιριών που, παρά την οικονομική κρίση, παρουσιάζονται στην Ελλάδα για ένα βιώσιμο μέλλον.

"Πιστεύουμε στη δύναμη της φωτογραφίας να αλλάξει τον κόσμο μας! Ελάτε μαζί μας στο επόμενο περιβαλλοντικό οδοιπορικό στην Ωκεανία το καλοκαίρι του 2016!", αναφέρει η ανακοίνωση.