Παρουσίαση της τρίτομης έκδοσης «Μυριώνυμον Εύχος» προς τιμήν του Μητροπολίτη στη Νάουσα

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου το απόγευμα στο κατάμεστο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αφιερωμένη στο Χρυσό Ιωβηλαίο (50 χρόνια) Ιερωσύνης και στο Αργυρό Ιωβηλαίο (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση του Άρχοντα Μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Ιωάννη Μακρογιώργου, τον οποίο πλαισίωναν ο Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Αντώνιος Πατρώνας, ο Άρχων Μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιος Ορδουλίδης καθώς και άλλοι πρωτοψάλτες και λαμπαδάριοι. 

Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης και ο Δήμαρχος της Ηρωικής πόλεως της Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας.

Έπειτα παρουσιάστηκε η τρίτομη χαριστήρια έκδοση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος υπό τον τίτλο: «Μυριώνυμον Εύχος».  

Τον πρώτο τόμο, ο οποίος περιέχει ευχετήριες επιστολές των Πατριαρχών και των προέδρων των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, Αρχιερέων και Καθηγουμένων Ιερών Μονών καθώς και βιογραφικά κείμενα του Σεβασμιωτάτου που συνέγραψαν πνευματικά του τέκνα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παρουσίασε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας. 

Τον τρίτο τόμο, ο οποίος περιέχει κείμενα Καθηγητών Πανεπιστημίου και διακεκριμένων επιστημόνων, παρουσίασε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης.

Τον δεύτερο τόμο, ο οποίος περιέχει μελέτες Αρχιερέων, Ηγουμένων και Κληρικών παρουσίασε ο Πρόεδρος της Εκδοτικής Επιτροπής του Χαριστήριου τόμου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και του πρόσφερε με υιική αγάπη το τρίτομο έργο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία του Μουσικού Σωματείου Ωδείου Ναούσης, υπό την διεύθυνση του κ. Δημήτρη Παρόλα.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Συντακτική Επιτροπή με πρώτο τον πρόεδρο αυτής Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, προς όλους τους συντελεστές, τους ομιλητές της εκδηλώσεως, τις δύο χορωδίες που συμμετείχαν και προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δράμας κ. Παύλος, Άρτης κ. Καλλίνικος καθώς και οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

View this gallery on Flickr