Ο καθηγητής Γιάννης Μανέτας παρουσίασε το συγγραφικό του έργο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Το συγγραφικό έργο του ομότιμου καθηγητή του τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννη Μανέτα, με τίτλο «Εκεί που η Βιολογία συναντά την Ιστορία: μικρά αφηγήματα για φυτά που άλλαξαν τον κόσμο μας», παρουσιάστηκε την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Μίλτος Χειμωνίδης (φαρμακοποιός) και το Βιβλιοπωλείο Όμικρον.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Χειμωνίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα και στα βιβλία του. Όπως είπε πρόκειται για βιβλία βασισμένα στην επιστήμη και την αλήθεια, ενώ αναφέρθηκε και στις εντυπώσεις που του άφησαν διαβάζοντάς τα.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Βεροιώτισα συγγραφέας παραμυθιών Όλγα Κουτμιρίδου Μεταξά, η οποία είπε τι εντύπωση τις έκαναν τα βιβλία του κ. Μανέτα.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μανέτας πήρε τον λόγο και μίλησε για τα βιβλία του «τι θα έβλεπε η Αλίκη στη χώρα των φυτών», «περί φυτών αφηγήματα» και «η ζωή σήμερα άλλοτε, αλλού και στο μέλλον». Ανέφερε τους λόγους που έγραψε αυτά τα βιβλία λέγοντας ότι είχε την εσωτερική ανάγκη να το κάνει, αφού πάντα ασχολιόταν με την συγγραφή κυρίως επιστημονικών συγκραμάτων, με ξύλινη γλώσσα. Αυτή τη φορά όμως ήθελε να γράψει κάτι που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με επιστημονική εκλαΐκευση. Έπειτα αναφέρθηκε ξεχωριστά στο κάθε του βιβλίο.

Στο τέλος ο κ. Μανέτας διάβασε αυτοτελής ιστορίες του βιβλίου «περί φυτών αφηγήματα», που εντυπωσίασαν το κοινό (δείτε ένα απόσπασμα στο βίντεο).

 

Ακολούθησε συζήτηση και τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.