Το βιβλίο - παραμύθι “Για μια όμορφη πόλη” θα παρουσιάσουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Την Πέμπτη 31/1/2019, ώρα 11.00πμ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας θα παρουσιάσει το βιβλίο “Για μια όμορφη πόλη” ένα βιβλίο - παραμύθι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Θα παρουσιαστεί και το τραγούδι “Σούπερ Οκτώ” που συνοδεύει το βιβλίο (2ο Βραβείο Μουσικής Έκφρασης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ecomobility 2018). Η ιδέα αυτής της έκδοσης ξεκίνησε με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο πρόγραμμα Ecomobility 2018, ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές καταθέτουν προτάσεις και λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας μετακίνησης και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης τους με τη δική τους ματιά. Ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε για πρώτη φορά, με επτά Σχολεία, τη μεγαλύτερη συμμετοχή σχολείων πανελλαδικά.

Το παραμύθι και το τραγούδι έχουν γραφτεί από ομάδα οκτώ μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Το εκπαιδευτικό υλικό έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές, αφού προκρίθηκε τοπικά ως η καλύτερη εργασία των συμμετοχών του Δήμου Βέροιας, αλλά και έπειτα από δύο επόμενες αξιολογήσεις κατατάχθηκε στην τελική δεκάδα, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση καλύτερης εργασίας πανελλαδικά. Ειδικότερα έλαβε και το δεύτερο Βραβείο στην κατηγορία Μουσικής Έκφρασης για το τραγούδι που συνοδεύει το παραμύθι. Η βράβευση έγινε το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα.

Το εκπαιδευτικό υλικό αυτής της έκδοσης θα διατεθεί δωρεάν στις βιβλιοθήκες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Βέροιας με σκοπό την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Γι’ αυτό υλοποιήθηκε η έκδοση του εκπαιδευτικού υλικού, έτσι ώστε να συμβάλουμε όλοι στην ευαισθητοποίηση και αλλαγή νοοτροπίας ξεκινώντας από τους μαθητές του Δήμου Βέροιας. Οι μαθητές και ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Κοτρίδης Ανδρέας ελπίζουν το βιβλίο και το τραγούδι να βρουν ανταπόκριση και αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα και να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.