Εναλλακτική παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μανούδη «συν-ΥΠΑΡΞΕΙΣ» Τρία Θεατρικά Έργα στην Βέροια

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας, το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι Εκδόσεις Γράφημα σας καλούν σε μία εναλλακτική παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μανούδη «συν-ΥΠΑΡΞΕΙΣ» Τρία Θεατρικά Έργα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8μμ, στο καφέ «εκτός χάρτη» art-gallery papatzikou (Βενιζέλου 43, Βέροια).

Ερμηνεύουν: Ναυσικά Στάθη, Δέσποινα Γιάγκογλου, Σπύρος Καραγιάννης, Άρης Ορφανίδης

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Ναυσικά Στάθη

Περίληψη οπισθόφυλλου

Τρεις «πραγματικοί» θεατρικοί χαρακτήρες συνομιλούν και συγκρούονται με τις αδυναμίες, τους φόβους, τις αγωνίες, τα απωθημένα, τις ενοχές και τα όνειρά τους, που πάντα συν-υπάρχουν δίπλα τους, αλλά τώρα αποκτούν πρόσωπο και εισβάλουν σε μια κρίσιμη φάση της ζωής τους.

Τα θεατρικά έργα γράφονται για να γίνουν παράσταση. Απαιτούν πρώτα απ’ όλα ηθοποιούς, έπειτα έναν σκηνοθέτη που θα διδάξει τις κινήσεις, τις εκφράσεις, τις παύσεις των ηθοποιών και παράλληλα σκηνικά, κοστούμια, μουσική, φώτα.

Αλλά και μόνο η ανάγνωση ενός θεατρικού έργου είναι μια πρόκληση για τον αναγνώστη. Τον καλεί, να επιλέξει τους ηθοποιούς που θέλει, να σκηνοθετήσει, να δημιουργήσει και να απολαύσει την δική του μοναδική παράσταση.

Βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Νίκος Μανούδης γεννήθηκε και ζει στην Βέροια.

Σπούδασε Χημεία στο ΑΠΘ και εργάσθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, γεγονός που τον ώθησε να γράψει το βιβλίο  «Τσίπουρο και τσικουδιά» (εκδ. Ψύχαλος).

Παράλληλα ασχολήθηκε με την συγγραφή θεατρικών έργων, με πρώτο το  θεατρικό παραμύθι σε μουσική Σ. Λιάκου «Βοήθεια, κολλήσαμε». Ακολούθησαν τα «Ιστορία για ελέφαντες», «Εξομολογήσεις γυναικών», «Νοέμβρης», «Ιστορίες της Κρίσης»  που ανέβηκαν σε διάφορες σκηνές (ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Κρήτης, Κοζάνης, «Θεατρική Διαδρομή» Αθήνα).