Logo

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος «Πλεκτάνη εξ αίματος» του Αλέξανδρου Ακριτίδη στο Καμποχώρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμποχωρίου «Μέγας Αλέξανδρος» και οι Εκδόσεις Ινφογνώμων, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του συγγραφέα και Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελικής, Αλέξανδρου Ακριτίδη «Πλεκτάνη εξ αίματος», την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου, στο Καμποχώρι.

Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ευαγγελία Μιχαλακάκη.

Το βιβλίο θα προλογίσει η Γενική Γραμματέας τού Συλλόγου, Ανθούλα Παπαδοπούλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Κείμενο οπισθόφυλλου

Ένας αυταρχικός πατέρας. Μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη. Μια άστοργη λύση για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού... Η περιπετειώδης πορεία της Μελίνας που, παρά τις πληγές του παρελθόντος, γυρίζει με αισιοδοξία τις νέες σελίδες της ζωής της σε έναν ξένο τόπο. Ώσπου... το παρελθόν επιστρέφει δριμύτερο για να πάρει το αίμα του πίσω. Κι όταν αναζητείται η δικαίωση, η προσφυγή σε μια «πλεκτάνη» μοιάζει ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση, ώστε να πληρώσουν κάποιοι τις αδίστακτες πράξεις τους. Θα γίνει το εφαλτήριο για μια μεγάλη αναμέτρηση με ανάλγητους κι επικίνδυνους ανθρώπους.

Αποτελεί ωστόσο η εκδίκηση τον σωστό τρόπο αντίδρασης για τον άνθρωπο; Μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο που να σβήνει μεμιάς τις παλιές πληγές της καρδιάς ή είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα; Είναι άραγε όλα όπως φαίνονται ή πίσω από την επιφάνεια κρύβονται σκοτεινότερα σχέδια;

Η «Πλεκτάνη εξ αίματος» αποτελεί μια σπουδή στις ανθρώπινες σχέσεις, δοκιμάζοντας παράλληλα με ρεαλισμό χαρακτήρες και προθέσεις. Μέσα από τις εμπειρίες της ηρωίδας Μελίνας, εξετάζεται το διαχρονικό δίλημμα αν ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να συγχωρεί σε βάθος ή αν πρέπει να παίρνει τον νόμο στα χέρια του.

Βιογραφικό Αλέξανδρου Ακριτίδη

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας απ’ όπου και κατάγεται, ενώ έχει και ρίζες από τα Πλατανάκια Σερρών. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το 2010 δημιούργησε την, καταξιωμένη στο χώρο της, ιστοσελίδα APOSTAKTIRIO.GR, η οποία έχει ως κύριο άξονα τη διάδοση της Λογοτεχνίας και των Τεχνών γενικότερα. Το 2012 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Ζει με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά στην κωμόπολη της Μελίκης Ημαθίας, στην οποία ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2014. Η «Πλεκτάνη εξ αίματος» είναι το έκτο του βιβλίο, ενώ και το προηγούμενο έργο του, με τίτλο «Της ζήσης χαρμολύπες», το οποίο κυκλοφόρησε επίσης από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Συλλογής Διηγημάτων για το έτος 2016 από το Πετρίδειο Ίδρυμα της Κύπρου.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb