Logo

Παρουσίαση του βιβλίου «Αμαρτίες γονέων.. και τέκνων» στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας και οι Εκδόσεις «ΜΑΤΙ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του Δικηγόρου και Επιμελητού Ανηλίκων ε.τ. Δημητρίου Δημηνά «Αμαρτίες γονέων.. και τέκνων: 23 δραματικές ιστορίες παραβατικών ανηλίκων», την Τετάρτη 23 Μάϊου 2018, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Φώτης Καραβασίλης -Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Θεόδωρος Καρράς, Δικηγόρος-Ποινικολόγος και ο συγγραφέας Δημήτριος Δημηνάς .

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Κωνσταντίνα Φωτοπούλου, Καθηγήτρια Φιλόλογος, η οποία θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο πρωτότυπο για το είδος του βιβλίο, περιγράφονται 23 δραματικές περιπτώσεις ανηλίκων ,παιδιών και εφήβων, που έφτασαν στα Δικαστήρια Ανηλίκων για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων του Π.Κ., όπως κλοπές, ληστείες ,φθορές ξένης ιδιοκτησίας, πορνεία, ναρκωτικά, ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, εμπρησμούς και άλλες αντικοινωνικές πράξεις. Οι περιπτώσεις αυτές αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά και έχουν επιλεγεί ενδεικτικά από τις εκατοντάδες υποθέσεις ανηλίκων, που απασχόλησαν τον κ. Δημηνά κατά την μακρόχρονη υπηρεσία του ως Επιμελητή Ανηλίκων.

Στόχος του πονήματος είναι η παρουσίαση των ποικίλων κοινωνικών κινδύνων, που απειλούν τους νέους κατά το κρίσιμο στάδιο της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους και η ευαισθητοποίηση των γονέων και όσων άλλων ασχολούνται με τους νέους πάνω στα αίτια που οδηγούν τους ανηλίκους σε παραβατική συμπεριφορά ,προκειμένου να παίρνουν εγκαίρως τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb