Logo

Το νέο παιδικό βιβλίο της Μερόπης Μάττα παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ημαθίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ παρουσίασαν το νέο παιδικό παραμύθι της Μερόπης Μάττα, με τίτλο «Το σκουπιδονήσι του Ωκεανού», το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκη.

Για το βιβλίο μίλησε η ίδια η συγγραφέας. Όπως είπε «Το σκουπιδονήσι του Ωκεανού» αποτελεί το πέμπτο της παραμύθι. Με αφορμή την καταγωγή του συζύγου της που είναι από την πόλη μας, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την παρουσίασή του βιβλίου από την Βέροια. Το κύριο επάγγελμα της κ. Μάττα είναι φαρμακοποιός και πριν ανοίξει το φαρμακείο της είχε γράψει άλλα τέσσερα παραμύθια. Ένα θέμα που την απασχολούσε πολύ και ήθελα να γράψει κάτι γι αυτό είναι ότι η γη μας ‘αρρωσταίνει’, από την μόλυνση του περιβάλλοντος. Με την συμμετοχή των παιδιών μίλησε για ένα μεγάλο σκουπιδονήσι που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, για τα σκουπίδια που καταλήγουν στη θάλασσα και καταλήγουν στο σκουπιδονήσι, αλλά και για το σκουπίδια που τρέφονται τα ζώα της θάλασσας και πεθαίνουν.

Ακολούθησε η προβολή δύο βίντεο όπου έδειχναν την καταστροφή του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια, και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ο άνθρωπος συμμετέχοντας σε δράσεις ανακύκλωσης.

Στο τέλος μία μικρή έκπληξη περίμενε τους μικρούς βιβλιόφιλους. Ακολούθησε δημιουργικό οικολογικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά τα οποία μετατράπηκαν σε παιχνίδια, με την καθοδήγηση του αγαπημένου κλόουν των παιδιών του Τιμολέων Τιραμόλα και τις Κόκκινες Μύτες!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Άλμπι και η Αλμπίνα, τα δύο αγαπημένα άλμπατρος, η Λώνα η χελώνα και ο Φίνι το δελφίνι είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Μιας μεγάλης περιπέτειας που μας ταξιδεύει στον πανέμορφο Ωκεανό αλλά και στο Σκουπιδονήσι του, ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια. Θα γίνει καλά ο Άλμπι; Η θάλασσα θα καθαρίσει; Τι μπορώ να κάνω εγώ γι’ αυτό; Να μερικά από τα ερωτήματα που μας θέτει η ιστορία αυτή ενώ την ίδια ώρα μας διδάσκει πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Φτάνει να το αγαπήσουμε και να το νοιαστούμε όπως το ίδιο μας το σπίτι!

Με δραστηριότητες και αυτοκόλλητα!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μερόπη Μάττα είναι πτυχιούχος φαρμακοποιός, διδάκτορας της φαρμακευτικής σχολής ΑΠΘ και διατηρεί φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα τριών κοριτσιών και τη συναρπάζει να μιλάει στις καρδιές των παιδιών με τα παραμύθια!

{jlex}flickr:72157693061259632{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb