proteas

tsakiridis tires

logomageia

Το βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου «Το Δώρο» παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Κατερίνα Παπαποστόλου από την Αλεξάνδρεια, κόρη πρώην Δημάρχου Αλεξάνδρειας, παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Το Δώρο», την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στον art gallery «εκτός χάρτη».

Πρόκειται για την πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Welldone.

Ηρωίδα του βιβλίου είναι η Διώνη που δεν είναι πλέον μόνο ένας σκύλος. Είναι πια η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων. Ένα βιβλίο για τη ζωοφιλία στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμη στο "Δάσος των σκιών". Για τη Διώνη, το σύμβολο της απελευθέρωσης των "μαγεμένων" ζώων που από τις Σκιές της εγκατάλειψης οδηγούνται στα χέρια μιας καλής νεράιδας για να πάρουν πίσω τη ζωή που τους αξίζει.

Η Διώνη βρέθηκε το 2011 από την Κατερίνα Παπαποστόλου μαχαιρωμένη στο λαιμό και πυροβολημένη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η διάσωσή της οδήγησε την Κατερίνα Παπαποστόλου, δασκάλα και εκπαιδεύτρια σκύλων, να δημιουργήσει την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), η οποία με το διαδραστικό και πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Ζωο... φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει αποστολή να κτίσει μια ζωόφιλη συνείδηση και κουλτούρα στους μελλοντικούς πολίτες της χώρας μας.

Για το βιβλίο θα μίλησε:

Ο Εκδότης Βασίλης Γουλιέλμος, ο οποίος μίλησε για την συνεργασία του με την συγγραφέα και το βιβλίο.

Ο Εκπαιδευτικός – Δρ. Ιστορίας - Διευθυντής Σχολικής Μονάδας Δημήτρης Πυρινός, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό της συγγραφέως και στη συνέχεια στο βιβλίο. Μία ιστορία ενός σκύλου, της Διώνης, που κακοποιήθηκε και την έσωσε  και υιοθέτησε η συγγραφέας. Ένα βιβλίο που προτρέπει τους ανθρώπους να σέβονται τα ζώα και προάγει την ζωοφιλία. Με ευρηματική γραφή περνάει βαθιά νοήματα… Περνάει το μήνυμα ζωής ότι «είμαστε οι πρωταγωνιστές τις ζωής και οι δυσκολίες είναι μεταμφιεσμένες επιτυχίες»... Το βιβλίο διαβάζετε εύκολα και μπορεί να διαμορφώσει μία παιδεία διαφορετική από αυτή που εμείς μεγαλώσαμε, γιατί η ελπίδα είναι στα παιδιά που έρχονται…

Η Εκπαιδευτικός - Κριτικός Mcs Α.Π.Θ Πάττυ Παπαδήμου – Θεοδωρίδου, η οποία είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο βιβλίο. «Η συγγραφέας πλέκει μία αυτοβιογραφία που συνεχίζεται και στην ιστορία του παραμυθιού. Με έντονα τα στοιχεία της μυθοπλασίας, με πρωτοπρόσωπη αφήγηση απεικονίζεται με την βοήθεια του μαγικού ρεαλισμού η πραγματικότητα. Η Κατερίνα εκφράζει την πραγματικότητα και την αλήθεια της όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται και την μεταπλάθει… Στην συνέχεια η κα Παπαδήμου – Θεοδωρίδου μίλησε για την ιστορία του βιβλίου λέγοντας κλείνοντας ότι η ιστορία του βιβλίου γίνεται πηγή έμπνευσης να αλλάξουμε τον κόσμο.

Ο Βεροιώτης Εκπαιδευτής Σκύλων Γιάννης Συναχείρης, ο οποίος μίλησε για την γνωριμία και φιλία του με την συγγραφέα, για την κακοποίηση των ζώων και την προσπάθεια ενημέρωσης στα σχολεία. Την προσπάθεια που κάνουν να μεταδώσουν την φιλοζωία στα μικρά παιδιά, να τα μάθουν πώς να αγαπάνε τα ζώα που μέσα από αυτά μαθαίνουν την άδολη αγάπη. Όσον αφορά το βιβλίο είπε ότι του άρεσε καθώς αναφέρετε εκτός από το μυθιστορηματικό κομμάτι στην εκπαίδευση των σκύλων.

Η Ψυχολόγος της "Πρωτοβουλίας για το Παιδί" Μαρία Πανταζή, η οποία είπε ότι το βιβλίο μιλάει για την κακοποίηση, όπως συμβαίνει και με τα κακοποιημένα παιδιά της Πρωτοβουλίας και καταφέρνει δύο στόχους. Ο πρώτος που αφορά πώς να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους να είναι υπεύθυνοι ώστε να γίνουν ανάδοχοι ζώων. Με λόγο απλό, γεμάτο πάθος η συγγραφέας διηγείται ένα παραμύθι που είναι διδακτικό και στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα. Ένα παραμύθι που μας φέρνει αντιμέτωπους με σκληρές εικόνες και αλήθειες. Δεν είναι ένα ελαφρύ ανάγνωσμα. Προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Ο δεύτερος στόχος είναι να δώσει σκηνές που έχουν βιώσει αντίστοιχα τα παιδιά της Πρωτοβουλίας. Κάποιος μέσα από τις περιπέτειες τις Διώνης μπορεί να κατανοήσει τις πραγματικές εμπειρίες που έχουν περάσει τα παιδιά και τον αγώνα που κάνουν για να τις ξεπεράσουν. Οι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν «Το Δώρο» για τη δική τους ευαισθητοποίηση, προσέγγιση και κατανόηση των παιδιών τους…. Στο βιβλίο ο αναγνώστης βρίσκει μηνύματα όπως ότι η δύναμη κρύβεται μέσα μας…

Η Εκπαιδευτικός - Τέως Βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, η οποία μίλησε για την συγγραφέα και για το βιβλίο, το οποίο αποτελεί την πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου στην Ελλάδα. Ένα βιβλίο που προβληματίζει με το περιεχόμενό του. Το εξώφυλλό του είναι εκκεντρικά όμορφο όπως η εκκεντρικά όμορφη συγγραφέας του. Ο δυναμικός λόγος, οι επιλεγμένες λέξεις, τα φιλοζωικά μηνύματα, οι δυνατές εικόνες, οι υψηλής αισθητικής εικόνες – ασπρόμαυρες… Η κα Μπατσαρά είπε ότι προβληματίστηκε περισσότερο με το βιβλίο, είδε τα πράγματα διαφορετικά με την αφορμή της Διώνης.  Η Διώνη είναι σύμβολο δύναμης κι ελπίδας. Έχει σημασία να νοιάζεσαι και μην προσπερνάς…

Ο Δημοσιογράφος Ζήσης Πατσίκας, ο οποίος μίλησε για το πρόβλημα των αδέσποτων που αποτελεί μεγάλο ζήτημα στην πόλη μας. Αναφέρθηκε στην πρωτότυπη διπλή αυτοβιογραφία του βιβλίου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καλλιεργήσουμε φιλοζωική συνείδηση, να αλλάξουμε στάση ζωής.

Η Παραμυθού Κατερίνα Κλεάρχου διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου που την συγκίνησαν.

Οι  συγγραφείς του βιβλίου Κατερίνα Παπαποστόλου και Διώνη. Η κα Παπαποστόλου μίλησε για το βιβλίο της, για τις προσπάθειες που κάνουν για την ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, για τα ζώα και τι προσφέρουν σε εμάς… ενώ κλείνοντας είπε ότι το πιο σπουδαίο είναι να κρατάς το χέρι μέχρι το τέλος, είτε είναι 2ποδο είναι 4ποδο».

Ανάμεσα στις ομιλίες η Ηθοποιός, Απόφοιτος της Σχολής Βεάκη και Δημιουργός της Καλλιτεχνικής ομάδας YupiYaya (www.yupiyaya.gr), Μαριάννα Τάντου ζωντάνεψε την ιστορία της Διώνης.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Δημοσιογράφος- Συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας.

Στο τέλος η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου «Το Δώρο» διατίθεται στην φροντίδα αδέσποτων ζώων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Διώνη, μέλος της ομάδας, αφού συνάντησε μέχρι σήμερα 50.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα, επέστρεψε και θέλησε να μοιραστεί με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου την ιστορία της. Μια ιστορία που μοιάζει με όλες εκείνες που καθημερινά μαθαίνουμε για τα πλάσματα αυτά. Μια ιστορία, η οποία ήρθε να μας διδάξει να μην σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε για έναν καλύτερο και ανθρωπινότερο κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας για όλους. Μια ιστορία που περικλείει μέσα της όλες τις αδέσποτες κραυγές που δε μας αφήνουν συχνά τις νύχτες να κοιμηθούμε.

Ποια είναι η Διώνη; Πού πάει και πού μας πάει; Από το παλάτι των Ονείρων στο Δάσος των Ευχών και από κει στη μεγάλη πόλη. Ζωή σαν παραμύθι; Όχι! Ζωή αληθινή. Ζωή σαν δώρο. Ζωή που είναι δώρο. Δες μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου. Τι βλέπεις; Τι νιώθεις; Αυτή είναι η ζωή τους. Μη γελιέσαι. Κόλαση. Όμως, πώς είναι να ξαναστέκεσαι στα πόδια σου; Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και στους μικρούς ήρωες που στέκονται δίπλα τους ακλόνητοι, διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή. Μια αληθινή μαρτυρία για όσα πολέμησαν και κατέκτησαν αυτές οι δύο ψυχές, η Διώνη και η Κατερίνα.
Μια ιστορία δύναμης, της δύναμης που βρήκε η Διώνη να σηκώσει το κεφάλι και να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα της στέρησαν απάνθρωπα, ο αγώνας της να κερδίσει την αγάπη των ανθρώπων, την οποία βρήκε στη «νεράιδα» της, την Κατερίνα.
Ένα μάθημα ζωής που η Κατερίνα θέλησε να μοιραστεί με όλους εμάς, για να πιστέψουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αν το θελήσουμε πραγματικά, μετατρέποντας το αρνητικό σε κάτι θετικό τόσο για μας όσο και γι' αυτούς που βρίσκονται κοντά μας. Μπορούμε να είμαστε οδηγοί και πρωταγωνιστές στο ταξίδι της ζωής, κι όχι απλοί θεατές.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και σε όλους τους μεγάλους ήρωες που στέκονται δίπλα τους διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή και στην ευζωία. Ένα βιβλίο μάθημα ζωής για να πιστέψουμε όλοι μας πως μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά.

Ένα βιβλίο σύμβολο της μάχης του Καλού με το Κακό. Της Παιδείας με την Αμορφωσιά της ψυχής. Της Δύναμης να συνεχίζεις ότι κι αν γίνει, όσα κι αν είναι τα εμπόδια για να φτιάχνεις Παραδείσους.

Ένα βιβλίο για τη Διώνη που δεν είναι πλέον μόνο ένας σκύλος. Είναι πια η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων. Ένα βιβλίο για τη ζωοφιλία στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμη στο "Δάσος των σκιών". Για τη Διώνη, το σύμβολο της απελευθέρωσης των "μαγεμένων" ζώων που από τις Σκιές της εγκατάλειψης οδηγούνται στα χέρια μιας καλής νεράιδας για να πάρουν πίσω τη ζωή που τους αξίζει.

Ένα βιβλίο για την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, της θέλησης για ζωή, της χαράς του να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Ένα βιβλίο που σε οδηγεί να ακούσεις τον άλλον, να τον αφουγκραστείς και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τον τρόπο που επικοινωνεί, ώστε να ξεκλειδώσεις τον πραγματικό του εαυτό και μαζί να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Ένα βιβλίο που μιλά για τις σχέσεις. Σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στα συναισθήματα. Σχέσεις που δεν βασίζονται σε μία καθημερινή επικοινωνία αλλά στην ανακάλυψη ενός καινούριου και μοναδικού τρόπου γνωριμίας και άδολης αγάπης. Ένα βιβλίο προτροπή στους ανθρώπους να εκτιμήσουν και να σεβαστούν τα ζώα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι σαν κτήματά τους.

Ένα βιβλίο για τα ζώα που διδάσκουν, για ένα βασίλειο που γκρεμίζεται, για έναν σκύλο που ήρθε να μοιράσει αγάπη και να εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία, για μια νέα εποχή που μόλις τώρα ξεκινά. Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στο Μεσαίωνα, σε παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει.

Με ένα κείμενο «γροθιά στο στομάχι» που χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια, να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να γίνεις σκύλος και να ταξιδέψεις μαζί του βλέποντας μέσα από τα μάτια του και νιώθοντας όπως εκείνος! Και μετά, όταν επιστρέψεις από αυτό το ταξίδι, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος!

dyslexia centers

tsiafoulis

sidiropoulos

meimaridis

studio 69