Logo

Το 34ο τεύχος των «Χρονικών» αφιερωμένο στη Νάουσα

Το 34ο τεύχος του περιοδικού «Χρονικά» της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού του νομού Ημαθίας είναι αφιερωμένο στη Νάουσα. Σκοπός του υπό διαμόρφωση φύλλου είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της ηρωικής πόλης, γεγονός που συμπίπτει χρονικά με τη διοργάνωση της Β’ Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας με τίτλο «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα», η οποία θα λάβει χώρα στις 4 και 5 Μαΐου 2018.

Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Εκδόσεων της Ε.Μ.Ι.Π.Η. καλεί τους ερευνητές να υποβάλλουν επιστημονικές μελέτες ή άρθρα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Νάουσας. Ο μέγιστος αριθμός σελίδων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 10, ενώ τα άρθρα θα είναι γραμμένα με μονό διάστιχο, γραμματοσειρά Palatino Linotype, μέγεθος γραμματοσειράς 12 και περιθώρια τουλάχιστον 2,5 cm και στις 4 πλευρές της σελίδας μεγέθους Α4.

Όλες οι μελέτες - άρθρα, τα οποία θα υποβληθούν θα πρέπει να περιέχουν, κατά σειρά: α. Ονοματεπώνυμο συγγραφέα, β. Τίτλο, γ. Σύντομη περίληψη, δ. Λέξεις ευρετηρίου, ε. Κείμενο, στ. Βιβλιογραφικές παραπομπές, ζ. Πίνακες, εικόνες, αρχειακό υλικό.

Η υποβολή τους θα γίνει μέχρι τις 8 Απριλίου μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη «Για τα Χρονικά». Η επιβεβαίωση της υποβολής μελέτης ή άρθρου θα αποστέλλεται στο e-mail, που έχει δηλώσει ο συντάκτης του άρθρου.

Τέλος, τα αποσταλλέντα αρχεία θα ελεγχθούν για την επιστημονική τους αρτιότητα από την Επιστημονική Επιτροπή, που έχει ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb