Logo

Ο Χρήστος Δασκαλάκης παρουσίασε στην Βέροια το νέο του παιδικό βιβλίο (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο του παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» παρουσίασε στην Βέροια ο Χρήστος Δασκαλάκης, την Δευτέρα 5 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Την παρουσίαση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο, με την εικονογράφηση και μουσική του παραμυθιού.

Δείτε το βίντεο:

Στην συνέχεια ο συγγραφέας αφηγήθηκε το παραμύθι, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Μίλησε για το ποια ήταν η αφορμή για την συγγραφή του βιβλίου. Αναφέρθηκε στους ανάδοχους και βιολογικούς του γονείς. Ως ενήλικας θαύμασε την αρετή της ελευθερίας που του δίδαξαν οι ανάδοχοι γονείς του. Οπότε το πρώτο μήνυμα του βιβλίου είναι ότι όταν αγαπάς κάτι δεν το φυλακίζεις, δεν το κρατάς με το ζόρι κοντά σου, το αφήνεις ελεύθερο.

Έπειτα αναφέρθηκε σε μία αληθινή ιστορία. Στην γνωριμία του με μία μοναχή, η οποία δεν βρίσκεται πια στην ζωή και η οποία του δίδαξε την αρετή της υπομονής. Οπότε το δεύτερο μήνυμα του βιβλίου είναι ότι ό,τι αγαπάς γυρνάει πίσω με άλλη μορφή. «Κάνε υπομονή και όλα μπορούν να συμβούν».

Ο τίτλος του βιβλίου είναι ρομαντικός και ποιητικός και δείχνει ότι όλα είναι πιθανά στην ζωή. Το παραμύθι γράφηκε για να του θυμίζει από πού ξεκίνησε, στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του, τους φίλους του, και μέσα από μοιράζεται τις προσωπικές του εμπειρίες.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο συγγραφέας επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ι Μεραρχίας Πεζικού, αφηγήθηκε το παραμύθι στα παιδιά και διασκέδασαν όλοι μαζί με ζωγραφιές και παιχνίδια.

Ο Χρήστος Δασκαλάκης ετοιμάζει το νέο του βιβλίο, το οποίο θα περνάει μηνύματα τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. «Οι γονείς δεν πρέπει μόνο να παίρνουν από τα παιδιά, θα πρέπει να δίνουν κιόλας. Θα πρέπει να ακούν και να αγαπούν χωρίς όρια. Να αποδέχονται και να αγκαλιάζουν… Με έναν πολύ όμορφο και χιουμοριστικό τρόπο, με πλάγιο τρόπο, θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ σημαντικό το δώρο που έχουν…»

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μία έκπληξη. Έχει ένα σακουλάκι με «μαγικούς» σπόρους, όπου τα παιδιά μπορούν να φυτέψουν σε γλάστρες.

Τελειώνοντας ο συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό, υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του και κλείνοντας όλοι τραγούδησαν το τραγούδι του παραμυθιού «Ένα παραμύθι θα πω…».

Στο τέλος της παρουσίασης ο συγγραφέας μαζί με τα παιδιά που φέρανε γλαστράκια με λίγο χώμα, φυτέψανε τους «μαγικούς» σπόρους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Νικόλας και η Ευτυχία αγαπούσαν πολύ το χιόνι. Κάθε βράδυ, ονειρεύονταν να δουν τις πρώτες νιφάδες να πέφτουν από τον ουρανό. Εκείνο το βράδυ έτσι και έγινε. Έτρεξαν γρήγορα στην κουζίνα, πήραν ένα γυάλινο βάζο, έπιασαν μια χιονονιφάδα και την έκλεισαν αμέσως στο ψυγείο! Όμως ό,τι αγαπάς δεν το φυλακίζεις… Θα καταλάβουν τα παιδιά γρήγορα το λάθος τους, θα της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και, πώς μπορούν να κάνουν μια χιονονιφάδα να αγαπήσει ένα καλοκαίρι;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στο νησί της Ύδρας μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Σπούδασε Συμ­βου­λευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College, Δημιουργική Γραφή στο Open College Of the Arts, Θεωρία της Μουσικής και Ορθοφωνία στο Ελληνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στην Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο ελεύθερος χρόνος του είναι γεμάτος από ταξίδια, σελίδες με μικρές ιστορίες, παραμύθια και στίχους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, χωρίς να ξεχνά τη μεγάλη του αγάπη, την Ύδρα.

{jlex}flickr:72157664381569647{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb