Logo

«Τα Παιδιά της Άνοιξης» παρουσίασαν το νέο τους ημερολόγιο στην Βέροια (φωτογραφίες)

Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου ημερολογίου ατζέντας 2018 πραγματοποίησαν «Τα Παιδιά της Άνοιξης», την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Floretta CAFE στην Βέροια.

Σε έναν όμορφο ζεστό χώρο, συγκεντρώθηκαν τα παιδιά του Κέντρου, συγγενείς και φίλοι για να προμηθευτούν το ξεχωριστό αυτό ημερολόγιο. Οι θαμώνες θαύμασαν τους πίνακες ζωγραφικής, που επιμελήθηκαν τα παιδιά και κοσμούν το νέο ημερολόγιο, απόλαυσαν τα εκλεκτά εδέσματα, το καφέ ή το κρασί τους σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Στην είσοδο του cafe ο Δημήτρης Γκατζής με τις μελωδίες του σαξοφώνου του υποδέχθηκε  τους επισκέπτες.

Η Διευθύντρια του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης  «Τα Παιδιά της Άνοιξης» , Κατερίνα Στογιάννη, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και παρουσίασε το νέο ημερολόγιο. Έκανε μία σύντομη αναφορά  στον Σύλλογο και τις δράσεις του.

«Φέτος «Τα Παιδιά της Άνοιξης» με πολύ μεράκι και όρεξη για δημιουργία ζωγράφισαν τους 12 μήνες του χρόνου. Τα μέλη της ομάδας του Αργύρη Μπαντή και το εικαστικό εργαστήρι αιχμαλώτισαν με τα πινέλα τους, χορεύοντας τρελά με τα ποδήλατά τους, τις εναλλαγές των εποχών, συναισθημάτων, χρωμάτων, ήχων.

Ζωή, φύση και άνθρωποι, άρρηκτα δεμένοι. Φως και σκιά. Ήλιος και βροχή. Δάκρυ και χαμόγελο. Χαρά και λύπη. Μοναξιά και συντροφικότητα. Κίνηση και παύση. Όλα μαζί μα και το καθένα χωριστά. Για λίγο ή περισσότερο.

Ένα διαφορετικό ημερολόγιο….

Φετινή μας ευχή για τη χρονιά που έρχεται ‘carpedie’, που σημαίνει ‘άδραξε τη μέρα’.

Έτσι κι εμείς σας προτείνουμε να αδράξετε την κάθε ημέρα της ζωής σας και χρόνου!», είπε η κα Στογιάννη.

Το εξώφυλλο του ημερολογίου φιλοξενεί τον πίνακα ζωγραφικής «εννέα μούσες» του εικαστικού Αργύρη Μπαντή. Οι εννέα μούσες από την αρχαιότητα ήταν οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Είχαν ειδικά χαρίσματα όπως έχουν ειδικά χαρίσματα τα παιδιά του Κέντρου, που είναι χαρισματικά. Αυτά τα χαρίσματα ήταν οι τέχνες, μουσική, ζωγραφική, θέατρο, κίνηση με αρμονία κ.α.

Το ημερολόγιο αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια, με θέμα το ποδήλατο. Το ποδήλατο μέσα στον χρόνο, γιατί συμβολίζει την κίνηση και την εξέλιξη. «Τα Παιδιά της Άνοιξης» οραματίζονται τον νέο χρόνο και τη ζωή γενικότερα σαν μία βόλτα με χρωματιστά ποδήλατα, που κινούνται κι εξελίσσονται μπροστά.

Τα έργα επιμελήθηκαν τα παιδιά:

Αργύρης Τσίμπρης

Δήμητρα Τελλίδου

Ζωή Σολομίδου

Κωνσταντίνος Παντόπουλος

Πέτρος Βασιλειάδης

Φίλιππος Βιγκάτο

Χρήστος Μηνούδης

{jlex}flickr:72157688164788322{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb