Logo

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το βιβλίο του Αλεξ. Ακριτίδη "Της ζήσης χαρμολύπες" (φωτογραφίες, βίντεο)

Πέντε διηγήματα που ταξιδεύουν τους αναγνώστες, μέσα από τις ιστορίες των ηρώων τους, σε άλλες εποχές, περιλαμβάνει το βιβλίο του Αλέξανδρου Ακριτίδη "Της ζήσης χαρμολύπης" που παρουσιάστηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας την Πέμπτη το απόγευμα. Πρόκειται για ιστορίες καθημερινότητας, απλών ανθρώπων, βγαλμέμες μέσα από την ζωή όπως τόνισε ο συγραφέας.

Ο κ. Ακριτίδης είπε ακόμη ότι το βιβλίο προέκυψε όταν αποφάσισε να εκδόσει διηγήματα που είχε γράψει.
Για το βιβλίο μίλησαν, η Ελισάβετ Τάρη, Σχολική Σύμβουλος - Συγγραφέας και η Ευαγγελία Παπανίκου, Συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο Βούλα Κοτσάλου υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η Ελισάβετ Τάρη τόνισε ότι οι ιστορίες στο τέλος αφήνουν γλυκόπικρη γεύση αλλά εκπέμπουν αισιοδοξία, είναι σύντομες, δεν κουράζουν τον αναγνώστη αλλά τα λένε όλα. Για τους ήρωες των ιστοριών, η κ. Τάρη είπε ότι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και γίνονται αγαπητοί.

Η Ευαγγελία Παπανίκου υπογράμμισε ότι τα διηγήματα δένουν αρμονικά μεταξύ τους, είναι συγκινητικά και με ωραίο περιεχόμενο. Μέσα από τα κείμενα, είπε η κ. Παπανίκου, αναδεικνύονται τα καλώς και τα κακώς κείμενα της εποχής που διαδραματίζονται οι ιστορίες.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί Τέλης Σιδηρόπουλος, μέλη από τον σύλλογο "Έρασμος", μέλη από την ποδοσφαιρική ομάδα Φίλιππος Μελίκης, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και η συγγραφέας Ελένη Δόμανου.

{jlex}flickr:72157686992134501{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb