Logo

Παρουσίαση του βιβλίου «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά”. Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά» της Αντωνία Χαρίση στην Βέροια

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Χαρίση, στη Βέροια, με τίτλο: «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά”. Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 19:00 στο Χώρο Τεχνών Βέροιας (2ος Όροφος). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ιωάννης Μπέτσας – Επικ. Καθ. Παν. Δυτ. Μακεδονίας 
Αντωνία Χαρίση – Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης – Συγγραφέας

Συντονίζει η κα Ολυμπία Μπέτσα, Φιλόλογος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Μ.Ι.Π.Η.

* Μετά το τέλος της παρουσίασης θα προβληθεί σχετική ταινία – ντοκιμαντέρ βασισμένη στο βιβλίο της Αντωνίας Χαρίση, παραγωγή της Ε.Μ.Ι.Π.Η. 

Παράλληλη δράση: Φωτογραφική έκθεση “Childhood Memmories” Οι φωτογραφίες αφηγούνται τις μνήμες των παιδιών». Επιμέλεια έκθεσης Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια 25 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου 2017.  

Η συγγραφέας 

Η Αντωνία Χαρίση γεννήθηκε στον Τρίλοφο Βεροίας. Το 1982 αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Από το 1983 μένει μόνιμα στον Κοπανό Νάουσας και από το 1984 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αρχικά ως δασκάλα Γενικής Αγωγής και στη συνέχεια ως Ειδική Παιδαγωγός. Εργάστηκε ως Διευθύντρια στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Νάουσας και σήμερα είναι Διευθύντρια  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.

Έχει μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και MSc στην Ψυχοπαιδαγωγική των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Είναι διδάκτορας Παιδαγωγικής με εξειδίκευση στην Ιστορία της Εκπαίδευσης κι έχει γράψει ένα ακόμη βιβλίο: Η Ρόζα Ιμβριώτη στο Πρότυπο Ειδικό Σχολείο Αθηνών (1937-1940). Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και εισηγήσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Ειδική Αγωγή, στην Ιστορία της Εκπαίδευσης και στην Τοπική Ιστορία της Ημαθίας. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες της Ημαθίας αλλά και των Αθηνών και η δράση της στα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της Ημαθίας είναι έντονη.

Συνδιοργανωτές: Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας, Διεύθυνση Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb