Θα παρουσιαστεί στην Βέροια το βιβλίο «Η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη»

Το 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ θα διοργανώσει την παρουσίαση του βιβλίου της ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ μέλους της τοπικής διοίκησης του και του Θεοφάνη Μαλκίδη διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Θράκης, «η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη», την Δευτέρα 02-10-2017 στις 18.30΄μ.μ. στην αίθουσα ΣΑΛΑ του πολυχώρου «ΕΛΗΑ» στη Βέροια.

Το βιβλίο για τον οπλαρχηγό του Ποντιακού Αντάρτικου Παύλου Τσαουσίδη, αποτελεί συμβολή στην ανάδειξη του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο μαζικό έγκλημα, αγώνας ο οποίος όχι μόνο συνέχισε την αντιστασιακή παράδοση του Ελληνικού λαού ενάντια στη βία, την εξαφάνιση και την καταπίεση, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους να επιβιώσουν.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν ο Γιάννης Θεοδωρίδης στο τραγούδι και ο Παύλος Ματζερίδης στη λύρα, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν το τραγούδι του αντάρτη που γράφτηκε ειδικά για το βιβλίο και υπάρχει μέσα στην ύλη του, ενώ χορευτές της Ευξείνου λέσχης Βέροιας θα χορέψουν Σέρα, χορός που συνάδει με την ύλη του βιβλίου.