Παρουσιάστηκε στην Βέροια το λεύκωμα του Μίμη Δομάζου - Τι είπε ο Δομάζος (βίντεο, φωτογραφίες)

Το λεύκωμα «Μυστικά και...άλλες αποκαλύψεις» του Μίμη Δομάζου παρουσίασε ο Δικηγορικός Σύλλογος. Για τον Μίμη Δομάζο μίλησαν ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Λάκης Σημαιοφορίδης, ο Στέφανος Γαϊτάνος, ο Κούλης Αποστολίδης, ο Αχιλλέας Ασλανίδης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Μπλιάτκας ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης ο Φώτης Καραβασίλης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Ζυγουλιάνος.

Όσον αφορά το λεύκωμα, παρουσιάζονται άγνωστες πτυχές της ζωής του Δομάζου αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από γεγονότα αναλλοίωτα στο χρόνο όπως το περιστατικό κατά την ιστορική μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όπου πήρε αμοιβή ένα κοστούμι και μια πορτοκαλάδα ΕΨΑ!

Δομάζος: «Δεν ήθελα να χάνω ποτέ»

Μιλώντας για την καριέρα του ποδοσφαιριστή ο Μίμης Δομάζος στάθηκε στα ματς με τον Ολυμπιακό. «Όταν χάναμε δεν έβγαινα τρεις μέρες από το σπίτι γιατί δεν ήθελα την καζούρα. Δεν ήθελα να χάνω ποτέ» τόνισε. Επεσήμανε ότι έπαιζε 22 χρόνια χωρίς καλαμίδες και δεν τραυματίστηκε ποτέ, έκανε μια αναφορά στα ονόματα των πολύ μεγάλων παικτών που βρέθηκε αντίπαλος, στάθηκε στο πώς ξεπέρασε την Βουγιουκλάκη σε διαγωνισμό περιοδικού ενώ δεν παρέλειψε να πει στο πώς ξεκίνησε. Δείτε παρακάτω το βίντεο με την σύντομη τοποθέτησή του.

Τι είπαν για τον Δομάζο

Ο συντονιστής Κώστας Μπλιάτκας, τόνισε ότι ο Δομάζος είναι συνδεδεμένος με τα καλύτερα του χρόνια και οι ποδοσφαιρικές αναμνήσεις εκείνης της εποχής δεν είναι μνημόσυνο αλλά δείχνουν το πώς είναι πραγματικό το ποδόσφαιρο και το πώς πρέπει να γίνει σήμερα.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης είπε για τον Δομάζο ότι ήταν ο μεγαλύτερος έλληνας ποδοσφαιριστής διότι από τα 25 χρόνια που έπαιξε, τα 22-23 ήταν ο καλύτερος ενώ ακόμη και σήμερα, στα 75 παίζει για φιλανθρωπικό σκοπό. «Είχε μεγάλη ψυχή και δεν ήθελε να χάνει ποτέ. Δίδαξε αγάπη και πάθος για την μπάλα» σχολίασε ο κ. Αντωνιάδης και πρόσθεσε ότι αυτό που λείπει σήμερα από το ποδόσφαιρο είναι το συναίσθημα.

Ο Κούλης Αποστολίδης χαρακτήρισε τον Δομάζο ποδοσφαιρικό κολοσσό ενώ για εκείνη της εποχή σχολίασε ότι οι παίκτες ήταν ποδοσφαιρικά αντίπαλοι 90 λεπτά και μετά ήταν συμπαίκτες.

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης τόνισε ότι όπως στην τέχνη έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποιοι που είναι ξεχωριστοί. Για τον Δομάζο σημείωσε ότι είχε αγάπη, πάθος, συνέπεια και επαγγελματισμό γι αυτό έφτασε στην επιτυχία. «Στεναχωριόμαστε σήμερα που δεν βγαίνουν Δομάζοι. Αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό ξένων παικτών. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν παλαίμαχοι».

Ο Στέφανος Γαϊτάνος είπε ότι ο Δομάχος «ζωγράφιζε» με την μπάλα και πρόσθεσε ότι ήταν το πνεύμα, η ψυχή, το μυαλό και η καρδιά της ομάδας του. « Ο Δομάζος ήταν ο στρατηγός των στρατηγών. Το...καλούπι έσπασε, δεν θα ξαναβγεί Δομάζος» συμπλήρωσε.
Ο Αχιλλέας Ασλανίδης χαρακτήρισε τον Δομάζο ως τον μεγαλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή και το ποδόσφαιρο ως το μπαλέτο της εργατικής τάξης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Ζυγουλιάνος υπογράμμισε ότι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές είναι οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων ενώ ο Φώτης Καραβασίλης σημείωσε ότι με η παρουσίαση του λευκώματος του Μίμη Δομάζου είναι και μια απονομή τιμής στον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου γέμισε από παλαιμάχους παίκτες της Βέροιας αλλά και του νομού ενώ εκ μέρους του δήμου Βέροιας παραβρέθηκαν οι Στέλιος Ασλάνογλου, Θεόφιλος Κορωνάς, Μάκης Αγγελίνας. Την ΕΠΣ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Βασίλης Φωτιάδης ενώ τον τοπικό σύνδεσμο προπονητών οι Δημήτρης Χριστοφορίδης, Βασίλης Αργυρίου.

{jlex}flickr:72157678033128672{/jlex}