Παρουσίαση του βιβλίου της Ε. Παυλίδου, Μ. Καρακατσάνη στη Νάουσα

Οι εκδόσεις Όστρια και οι συγγραφείς Εύα Παυλίδου και Μάριος Καρακατσάνης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου τους με τίτλο “Για πάντα” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 19.00, στο Cafe-Bar Dellagio στη Νάουσα.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Ευαγγελία Παπανίκου.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά ο τραγουδιστής Παύλος Καγκελίδης.

Συντονίζει ο συγγραφέας Γιώργος Δάμτσιος.

Οπισθόφυλλο βιβλίου:
"Όταν μνήμες του παρελθόντος ξυπνάνε με ένα άγγιγμα...
Τότε τα όνειρα τους μπλέκονται και γίνονται μοίρα
Όταν τα αισθήματα παραμένουν άσβεστα στο βάθος των αιώνων...
Tότε το «μαζί» γίνεται η πυξίδα των ερωτευμένων
Όταν σε συνάντησα, με θυμόσουν... Κι όταν, μετά από εκατοντάδες χρόνια με ξανασυναντήσεις, θα σε θυμάμαι... Για πάντα...

«Δε θέλω όρκους... Ας είναι κι ένα ψέμα. Μόνο την αδειανή μου ζωή θέλω να γεμίσεις.»

Ωρέλια

«Δε θέλω όρκους, θέλω εσένα και μόνο εσένα,
σε αυτή, στην επόμενη και σε κάθε ύπαρξή μου!»

Έσπερος"

Ένα συλλογικό έργο των συγγραφέων Ε.Παυλίδου και Μάριου Καρακατσάνη.
Ένα εικονογραφημένο παραμύθι λυρισμού για τον αέναο έρωτα!!

Βιογραφικά Συγγραφέων:

Η Εύα Παυλίδου γεννημένη το 1980 στην ερωτική Θεσσαλονίκη ήταν γραφομανής από τα εφηβικά της χρόνια.

Ωστόσο η αγάπη για την τέχνη παρέμενε ένα μυστικό, που κρατούσε καλά φυλαγμένο μέσα της για χρόνια.

Μεγαλώνοντας όμως τα συναισθήματα της για τη ζωή και τους ανθρώπους ξεχείλισαν καί άρχισαν να αναζητούν αποδέκτες.

Από τότε η απλή γραφή γίνεται άλλοτε ποίηση και άλλοτε συγγραφή,μα σίγουρα είναι ο προσωπικός της τρόπος για να επικοινωνεί την ψυχή της με τον κόσμο.

Το Δεκέμβριο του '15 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο .Μια ποιητική συλλογή και ένα μικρό διήγημα με τίτλο"Ευδοκια με λένε.'Οταν ο πόνος έγινε ποίηση"από τις εκδόσεις Όστρια.

Το έργο είναι αφιερωμένο σε φίλους με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ενώ το διήγημα στην Τ. που έφυγε από τη ζωή το 2014 μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Το 2016 εκδόθηκε το έργο "Για Πάντα" από τις εκδόσεις Όστρια .Μια συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Καρακατσάνη.

Το 2016 συμμετείχε στους 31ους Δελφικούς αγώνες ποίησης όπου το ποίημα της με τίτλο «Καταφύγιο» απέσπασε έπαινο.

To Nοέμβριο του 2016,στον 5ο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ομίλου της Unesco, απέσπασε αναμνηστικό έπαινο με θεατρικό μονόλογο.

Είναι δημιουργός και ιδρυτικός μέλος της ομάδας "Το Ράφι της Αγάπης" όπου το 2016 ιδρύσε την 1η δανειστική βιβλιοθήκη στο Σύλλογο Οικογενειών της Ψυχικής Υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Βιογραφικό Μάριου Καρακατσάνη

Ο Μάριος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1978 στον Πειραιά. Ανήσυχος από μικρό παιδί, τον έλκυε ανέκαθεν το παράξενο, το ανεξήγητο και το μεταφυσικό στοιχείο. Από νεαρή ηλικία του άρεσε να βλέπει ταινίες τρόμου, να ασχολείται με την ταχυδακτυλουργία και να γράφει ποιήματα. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε το πρώτο του έργο: μια ποιητική συλλογή όπου περιέγραφε -με το δικό του πάντα προσωπικό στυλ- τις σκέψεις, τις ανησυχίες, την αγωνία του, αλλά και τις προσωπικές του εμπειρίες, ευχάριστες και δυσάρεστες. Μεγαλώνοντας, συνέχισε να γράφει ασταμάτητα, καταφέρνοντας να περιορίσει σημαντικά την δυσλεξία του αλλά και να την εκμεταλλευτεί, μεταφέρνοντας όλες τις εικόνες που είχε στο μυαλό του σε γραπτό λόγο, όσο δύσκολο κι αν ήταν.

Συνολικά έχει εκδώσει 8 βιβλία. Την «Συμφωνία», το «Ξύπνημα», την ποιητική συλλογή η «Συμφωνία των 5», «Για πάντα» και την «Άμυ» από τον εκδοτικό οίκο Όστρια, τους «Εφιάλτες του μυαλού Ι» και τους «Εφιάλτες του μυαλού ΙΙ» από τον κυπριακό εκδοτικό οίκο Ανώνυμο και τέλος την «Κούκλα/Ο φύλακας άγγελος μου» από τον εκδοτικό οίκο Εντύποις.

Στο πανελλήνιο διαγωνισμό "Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού "Larry Niven"" διακρίθηκε με την τρίτη (3η) θέση για συγγραφή νουβέλας.

Στον επίσης πανελλήνιο διαγωνισμό "Ασημένια σελίδα 2015", έλαβε την πρώτη θέση με έπαινο στην κατηγορία διήγημα.

Τέλος είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Το Ράφι της Αγάπης" όπου τον Οκτώβριο του ΄16 δημιούργησαν την 1η δανειστική βιβλιοθήκη στον σύλλογο οικογενειών για την ψυχική υγεία Θεσσαλονίκης.