Παρουσιάστηκε στην Βέροια "Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες" της Ευαγγελίας Παπανίκου (φωτογραφίες)

Ένα παιδικό παραμύθι το οποίο διαβάζεται ευχάριστα και από μεγάλους, την "Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες", παρουσίασε η συγγραφέας Ευαγγελία Παπανίκου και οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Πρόκειται για ένα παραμύθι που δεν έχει πρωταγωνιστές φανταστικούς ήρωες αλλά πρόσωπα από την Ελληνική μυθολογία.

Εκτός από την συγγραφέα, για το βιβλίο μίλησε ο Ζήσης Πατσίκας (Δικηγόρος, Εκδότης-Διευθυντής ΛΑΟΣ & TYPOS FM) και ο συγγραφέας Γιώργος Δάμτσιος. Αποσπάσματα διάβασε η Γιώτα Δάμτσιου (εκπαιδευτικός) ενώ την εκδήλωση έντυσε μουσικά η Πόπη Φιρτινίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η βασίλισσα Λήδα, η πανέμορφη γυναίκα του βασιλιά Τυνδάρεω της Σπάρτης, εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τους καλαμιώνες του Ευρώτα ενώ βρίσκεται εκεί για προσφορές στον ποτάμιο θεό.

Ο Τυνδάρεως πηγαίνει στο μαντείο των Δελφών. Του δίνεται ένας διφορούμενος χρησμός που τον βάζει σε πολλές σκέψεις. Όταν όμως επιστρέφει στο παλάτι του, βρίσκεται μπροστά σε ένα γεγονός που τον κάνει να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του. Η πανέμορφη Εριφύλη, βασίλισσα του Άργους, τον περιμένει ως ικέτιδα στο βωμό της Εστίας, στην αίθουσα του θρόνου. Δίπλα της ένα μοναδικής ομορφιάς χρυσοποίκιλτο μπαούλο. Η προσωρινή διαμονή της Εριφύλης στο παλάτι μετατρέπεται σε μόνιμη όταν ο βασιλιάς την παντρεύεται.

Η Εριφύλη, βασίλισσα πλέον, με τη βοήθεια της θεάς Ήρας καταστρώνει σχέδια για να απομακρύνει από το παλάτι τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες. Τα καταχθόνια σχέδιά της στρέφονται κατά της Ελένης περισσότερο, επειδή το επίθετο «Ωραία» τη συνοδεύει.

Η Ελένη βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι των εννέα Μουσών. Η Εριφύλη όμως μέσα από δολοπλοκίες και ψέματα, φτάνει στο σημείο να απειλεί την ίδια τη ζωή της Ελένης.

Θα βρεθεί η Λήδα; Τι περιέχει το χρυσοποίκιλτο μπαούλο; Θα πετύχει τα σχέδιά της η Εριφύλη; Τι θα απογίνει με την Ελένη;