Logo

Ο Γιώργος Τζιτζικάκης παρουσίασε το νέο του βιβλίο στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Συγγραφέας Γιώργος Τζιτζικάκης παρουσίασε το έκτο του βιβλίο με τίτλο «Ένα δράμι δύναμης» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο Ζαχαροπλαστείο Σερεμέτα στην  Βέροια. Το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ διοργάνωσε την τρίτη του βιβλιοπαρουσίαση γι αυτήν την εβδομάδα και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ωκεανίδα παρουσίασαν το καινούργιο βιβλίο του αγαπητού συγγραφέα, Γιώργου Τζιτζικάκη.

Σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Τασούλα Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ναουσαίος, Δημήτρης Μουρατίδης (bibliodiktis.blogspot.gr) όπου με την ιδιότητα του αναγνώστη, αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον συγγραφέα και συνέχισε με την παρουσίαση του βιβλίου. Όπως είπε «η αφήγηση δεν είναι γραμμική. Το βιβλίο περιέχει περιπέτεια, σασπένς, δράση, ένταση, αίμα, ναρκωτικά, μεγάλο πόνο, φόβο, με αναφορές στον κόσμο της νύχτας με τους δικούς της κώδικες συμπεριφοράς. Η γλώσσα είναι ρέουσα, σημερινή με εκφράσεις διανθισμένες που σου δίνουν την αίσθηση ότι παρακολουθείς τις συνομιλίες των  πρωταγωνιστών του βιβλίου. Οι περιγραφές είναι εξαιρετικές, ρεαλιστικές και ολοζώντανες».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Γιώργος Τζιτζικάκης. Ο συγγραφές αναφέρθηκε  στην υπόθεση του βιβλίου και στην αφορμή που στάθηκε για τη συγγραφή του. Αναφέρθηκε στον κόσμο της νύχτας και στο θέμα του trafficking (εμπορία ανθρώπων), ένα θέμα για το οποίο έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Ενώ στην συνέχεια ανέγνωσε ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με το βιβλιόφιλο κοινό και στο τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Ευχή σ’ το δίνω, μη βρεθείς στην ανάγκη των ξένων... Μόνο η μάνα σου και ο πατέρας σου είναι δικοί σου άνθρωποι· κι αν κάνουν κάποτε μια χαζομάρα, βρες το κουράγιο και συγχώρεσέ τους, γιατί οι ξένοι, να το θυμάσαι, οι ξένοι είναι πιο παγωμένοι κι από τους χειρότερους κακούς». Καστοριά­Βόλος­Χανιά­Αθήνα, το οδοιπορικό επιβίωσης ενός παιδιού στους δρόμους. Με άλλο όνομα τον φώναζε η μάνα του, η Καλλιόπη, με άλλο τον έμαθε η νύχτα να απαντά. Ο ήρωάς μας θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη του για να κρατήσει ζωντανό το παιδί που κουβαλά κρυμμένο μέσα του. Ποτέ δεν ξέχασε το άδικο που τον στιγμάτισε, και σήμερα, χρόνια μετά, το ίδιο αγρίμι μέσα του ζητά να αναμετρηθεί με την κόλαση για να βρει λύτρωση και ελπίδα για αγάπη. Όταν τα ’χεις χάσει όλα, όταν όση δύναμη κι αν έχεις νιώθεις πως δεν αρκεί, κάνεις κουράγιο, τόσο πολύ κουράγιο, που ούτε κι εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις στις αντοχές σου∙ εκείνες τις στιγμές όμως, μονάχα ένα δράμι δύναμης σου λείπει για να συμπληρώσεις την ισχύ σου, να αντεπιτεθείς και ν’ αλλάξεις ολόκληρη τη ζωή σου. Μονάχα ένα δράμι...

Λίγα λόγια για τον Τζιτζικάκη Ελ. Γεώργιο

Ο Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης γεννήθηκε το 1981, ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά. Εργάζεται στον τομέα της Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας, έχει σπουδάσει Διοίκηση Αθλητικών Επιχειρήσεων και Δημόσιες Σχέσεις, είναι Διαιτητής Ποδοσφαίρου του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών και από το 2008 κατέχει τον τίτλο του Reiki Therapist Of Usui System of Natural Healing. Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια όταν στα δεκαεπτά του κερδίζει βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά του «Ο Ζητιάνος». Το έργο του «Ένα δράμι δύναμης» είναι το έκτο του βιβλίο.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb