Logo

Παρουσιάστηκε «Η παρέλαση των φρούτων» με καλεσμένο των γνωστό σεφ Ανδρέα Λαγό (φωτογραφίες, βίντεο)

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας, οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο παρουσίασαν το παραμύθι της φιλολόγου Σοφίας Τσιάμη "Η παρέλαση των φρούτων" με θέμα την υγιεινή διατροφή και με φρουτοσυνταγές, το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτέμβρη, στον Πολυχώρο Ελιάς, με καλεσμένο τον nomad chef Ανδρέα Λαγό.

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από νωρίς με γονείς και παιδιά. Στα τραπέζια ήταν τοποθετημένα σελιδοδείκτες των βιβλίων της συγγραφέως, κομπόστες με ποικιλία φρούτων και νόστιμα γλυκά. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τα μπαλόνια που τους μοιράστηκαν και γέλασαν πολύ με το θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε από τους μαθητές της ομάδας «Ορίζοντες».

Στον συντονισμό της εκδήλωσης ήταν η Κατερίνα Γρηγοριάδου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη προγραμματισμού και επικοινωνίας τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

Αθανάσιος Τόπης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc of Education and Disability

Ο κος Τόπης, αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς ή οι παπούδες που μεγαλώνουν παιδιά, στην υγιεινή σωματική ανάπτυξη η οποία αφορά την μελλοντική υγεία και το σωστό βάρος. Τέλος, προσκάλεσε τον σεφ Ανδρέα Λαγό να παρουσιάσει τις συνταγές ροδάκινου που αναφέρει στο βιβλίο, στην 2η Γιορτή Ροδάκινου.

Ειρήνη Αναγνώστου - Κελεπούρη, Ph.D. Σχολική Ψυχολόγος, Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ημαθίας

Η κα Αναγνώστου – Κελεπούρη, είπε ότι η τροφή δεν μας τρέφει μόνο αλλά μας δίνει ζωή. Η σωστή τροφή είναι φάρμακο. Χαρίζει εσωτερική κι εξωτερική ζωή στον εαυτό μας. Η μαγεία της μαγειρικής μπορεί να δώσει την ελπίδα για ισορροπημένη κοινωνία.

Γεώργιος Χαλκιάς, Ph.D. Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ο κος Χαλκιάς, αναφέρθηκε σε δύο θέματα που αναφέρει το βιβλίο. Στο διατροφικό πρόβλημα των παιδιών και στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι γονείς για να προσεγγίσουν τα παιδιά. Είναι ένα διδακτικό παραμύθι που διαβάζεται ευχάριστα.

Κική Εμμανουηλίδου, Συγγραφέας, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

Η κα Εμμανουηλίδου, αναφέρθηκε στο βιογραφικό του σεφ Ανδρέα Λαγού.

Ακολούθησε ο Ανδρέας Λαγός ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της πρώτης ύλης κι ότι οι γονείς πρέπει να μαγειρεύουν μαζί με τα παιδιά τους. Αυτή η διαδικασία αφήνει στην μνήμη μυρωδιές, αγάπη και χαρά.

Τέλος την παρουσίαση έκλεισε η συγγραφέας Σοφία Τσιάμη, η οποία έκανε μια αναδρομή στην αφορμή που στάθηκε για να γραφτεί αυτό το βιβλίο. Μέσα από το βιβλίο περνούν θετικά μηνύματα που μένουν στην ψυχή των παιδιών. Μέσα στην χρονιά αναμένετε να εκδοθούν ακόμη δύο βιβλία της.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε θεατρικό δρώμενο, με τους Κωνσταντίνα Κετίκογλου, Αλέξανδρο Ντόστι, Γιώργο Τσαχουρίδης, από Εργαστήρι Θεατρικής Υποδομής «Ορίζοντες» της ομάδας Λυκείου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Στον χώρο υπήρχε πλούσιος μπουφές με την ευγενική χορηγία τού φούρνου Κόγια από τους:
Chef Γιάννης Κελεσίδης, Pastry Chef Χριστίνα Μάλλιου και τους Αρτοζαχαροπλάστες Ρένα Διαμαντίδου, Λευτέρης Κουπάτσκας και Παπαγιαννόπουλος Γιάννης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Kάποτε, στο παρελθόν ή και στο μέλλον,
κάπου κοντά ή απίστευτα μακριά...
έγινε κάτι τρομερό!
Δυο πριγκιπόπουλα έτσι ξαφνικά αποφάσισαν
να μην ξαναδοκιμάσουν φρούτα!!!
Θα κατορθώσουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα
να πείσουν τον πρίγκιπα Μηλαστέριο και την πριγκίπισσα Ροδοφεγγαρένια να αλλάξουν γνώμη;
Θα αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω
από αυτή τη ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;
Ένα μοσχομυριστό φρουτοπαραμύθι
για την αξία των φρούτων στη διατροφή μας,
που όχι μόνο διαβάζεται,
αλλά χάρη στις συνταγές του Ανδρέα Λαγού τρώγεται κιόλας…

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb