Ο Εμμανουήλ Βαλσαμίδης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο "Των Ελλήνων οι Κοινότητες - Νάουσα - η Δημογεροντία"

Το τελευταίο βιβλίο του κ. Εμμανουήλ Βαλσαμίδη, έκδοσης της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με τίτλο "Των Ελλήνων οι Κοινότητες - Νάουσα - η Δημογεροντία" με βάση πρωτογενές υλικό, είναι έτοιμο.

Στη συγγραφή του βιβλίου συνέβαλε ο καθηγητής της Κοινωνιολογίας του Δικαίου στο Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Γ. Ιντζεσίλογλου, εργασία του οποίου με θέμα: "Δίκαιο και Κοινότητες από το Βυζάντιο προς τον νεότερο ελληνισμό" εμπεριέχεται αντί προλόγου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στα πλαίσια των Παυλείων την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα ΒΕΤΛΑΝΣ. Την ευθύνη της παρουσίασης, με συντονιστή τον κ. Αλέξανδρο Οικονόμου, έχουν δυο δικηγόροι, ένας από τη Νάουσα, ο κ. Σταύρος Βαλσαμίδης και ένας από τη Βέροια, ο κ. Ζήσης Πατσίκας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι κυρίες Βέρα Αβραμίδου και Θεοδώρα Μαυρίδου. Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο καθηγητής κ. Ιντεσίλογλου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα εκτεθούν σε κοινή θέα οι κώδικες της Αντιπροσωπείας, της Επιτροπής Παιδείας, της Δημογεροντίας και λυτά έγγραφα της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Ναούσης, ασφαλώς προφυλαγμένα, ώστε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση από κοντά αυτό που λέμε πρωτογενές υλικό. Τα κειμήλια αυτά θα παραδοθούν αρμοδίως για συντήρηση και φύλαξη στη Μητρόπολη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.