Δράσεις της Δημοτικής βιβιοθήκης Νάουσας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Η γενέθλια ημέρα (2/4) του Hans Christian Andersen, ορίστηκε από την IBBY (International Board on Books for Young People) ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία. Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιόρτασε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας, με τις επισκέψεις σχολείων και την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Από 29/3 έως και 5/4 την βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν τα σχολεία :

4ο νηπιαγωγείο με τις κυρίες Τάνια Καρατσιώλη και Αντωνία Τσέου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Το νερό», ανάγνωση παραμυθιού και δραματοποίηση από τα παιδιά

Ε.ε.ε.ε.κ. Νάουσας, τα παιδιά με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κυρίας Μαρίας Σαββίδου παρουσίασαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Οδύσσεια - Η Επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη- Νόστος".

9ο δημοτικό σχολείο Νάουσας & C.I.O.F.F - Ελληνική Επιτροπή Νέων εκπαιδευτικοί :Δ/ντρια Αντωνία. Χαρίση, δασκάλες Κατερίνα. Τόμτση, Αναστασία. Πέκαλη, Βίλια Κουτσουγιάννη, Μάτα Ανδρεάδου, Φωτεινή. Πάντσιου, Λένα Δουλδούρη, Κατερίνα. Μπαμίχα καθώς και τις κοπέλες του C.I.O.F.F Ζωή Μαλάκη, Δέσποινα Οικονομίδου, Ελίνα Μωυσίδου.
Θεατρικό έργο : « Ο παππούς, το εγγόνι και ο γάιδαρος», βασισμένο σε μύθο της Ανατολής. Κατασκευές - χειροτεχνίες σχετικές με το μύθο
Θεατρικό έργο : « Η Ελίζα και οι άγριοι κύκνοι» βασισμένο σε παραμύθι του Χανς- Κρίστιαν Άντερσεν, χειροτεχνίες σχετικές με το μύθο
Θεατρικό Παιχνίδι : Οι μύθοι του Αισώπου μέσα από αινίγματα, ζωγραφική
Απόσπασμα από τη Χιονάτη και τους 7 νάνους στα Αγγλικά

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Νάουσας
Ανάγνωση του παραμυθιού (Ο Μαύρος Κότσυφας και ο Άσπρος Γλάρος» και θεατρικό παιχνίδι, από την υπεύθυνη της Δημοτικής βιβ/κης Νάουσας, βιβλιοθηκονόμο Αναστασία Κωνσταντίνου και τους εκπαιδευτικούς : Γεωργία Λαμπρίδου, Μανόλη Γερακάρη, Κατερίνα Γιατζή, Μαρία Τσιμήτρη, Γεωργία Βελιγδένη, Τριανταφυλλιά Γκουνταμάνη.