Πλατύ: παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θ. Δέλλα «Ο κλεπταποδόχος»

Το δεύτερο συγγραφικό έργο του Θανάση Δέλλα παρουσίασαν στο Πλατύ ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασσός» και ο εκδοτικός οίκος «Οσελότος» το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο βιβλίο του «Ο Κλεπταποδόχος» (που αποτελείται από έξι διηγήματα), ο συγγραφέας παρουσιάζει στον αναγνώστη μια σειρά διηγημάτων που περιγράφει περιστατικά και ανθρώπους μιας άλλης εποχής, τα οποία είχε «φυλάξει» για πολλά χρόνια στην μνήμη και την ψυχή του.

Θεωρώντας χρέος του να ξαναφέρει στο φως ιστορίες ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, παρουσιάζει τα παραπάνω, αμείβοντας με αυτόν τον τρόπο τους πρωταγωνιστές των «κλεμμένων» διηγημάτων του.

Στην εκδήλωση, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Καππαδοκών (επειδή όπως και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας επιχειρεί ένα άνοιγμα και σε άλλους χώρους, πέραν αυτών που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να δραστηριοποιούνται οι σύλλογοι) παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης, διευθυντές σχολικών μονάδων και αρκετοί συνδημότες μας.

Για το βιβλίο μίλησαν η Ειρήνη Αθανασάκη (θεολόγος-παιδαγωγός) και η Λένα Παντοπούλου (εκδότρια, Εκδόσεις Οσελότος) και ο συγγραφέας ενώ προλόγισε ο Βαγγέλης Δόμανος, θεολόγος – δευθυντής του ΚΕΠ Αλεξάνδρειας.

πηγή: www.e-periskopisi.gr