Βέροια: Παρουσιάζεται ο «Έρωτας σε απόσπαση» της Ελένη Τζήκα -Αετοπούλου

erotas

Στη Βέροια, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Ελένη Τζήκα -Αετοπούλου είναι γνωστή απ' το πρώτο της βιβλίο «Σσσ... μας ακούει ο κόσμος». Ο αείμνηστος Χρίστος Τσολάκης είχε παρουσιάσει τότε το έργο της στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Τώρα έρχεται με το δεύτερο βιβλίο της «Έρωτας σε απόσπαση», που θα παρουσιαστεί και στη Βέροια, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (7μμ), από τη Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου», σε συνεργασία με την Ελληνική μαθηματική εταιρία-παράρτημα Ημαθίας, το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο και τις εκδόσεις Λευκή Σελίδα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Μελίτα, μια νέα κι ευαίσθητη γυναίκα, στέλνεται με απόσπαση στη Γερμανία. Οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες στην ξενιτιά, πρωτόγνωρες και απρόσμενες. Οι Έλληνες μετανάστες, οι συνάδελφοι, η στάση των Γερμανών απέναντι στους ξένους, οι σύντροφοι στο ελληνικό καφενείο της Στουτγάρδης, όλα περνούν απ' τη γραφίδα της σαν εξομολόγηση.

Μα πάνω απ' όλα και μέσα σ' όλα μια αναπάντεχη συνάντηση: ένας παράφορος έρωτας...

Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αναδρομικό ημερολόγιο. Με τη διαφορά πως οι σημειώσεις καταγράφονται στη μνήμη μιας ερωτευμένης γυναίκας. Μνήμη που γιγαντώνεται και γίνεται στυπόχαρτο για να διαφυλάξει ζωντανό έναν έρωτα που διαποτίζει τα πάντα και μετατρέπεται σε μεγεθυντικό καθρέφτη-, για να δει ό,τι ως τότε δεν έβλεπε μέσα και γύρω της.