Παρουσιάστηκε στο Ξηρολίβαδο το βιβλίο του Ε. Βαρλάμη "Ξαναγίνε Έλληνας"

pox varlamis

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Ξηρολίβαδο στα πλαίσια της διοργάνωσης του ΠΟΞ «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2015» που φέτος είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου στον πολιτισμό και την παράδοση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου με την συμμετοχή πολλών Ξηρολιβαδιωτών και φίλων του χωριού και αφορούσε την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ» του διεθνώς γνωστού Βεροιώτη καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Βιέννης, ζωγράφου και συγγραφέα Ευθύμιου Βαρλάμη.

pox varlamis2

Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Απόστολος Τσαμήτρος ο οποίος αναφέρθηκε στο σύνολο των εκδηλώσεων της διοργάνωσης του ΠΟΞ «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2015» και κάλεσε όλους τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού, να συμμετάσχουν σε αυτές.
Για τον συγγραφέα και την προσωπικότητά του καθώς και για το βιβλίο «ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ» μίλησαν οι Αστέριος Νένος και Γιάννης Τσιαμήτρος. Πριν την παρουσίαση προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ευθύμιου Βαρλάμη, δια του οποίου ο συγγραφέας χαιρέτισε την εκδήλωση και εξέφρασε την λύπη του που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί προσωπικώς στην παρουσίαση.

Μετά την παρουσίαση οι Γιάννης Τσιαμήτρος και Αστέρης Νένος ανέγνωσαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα διηγήματα που εμπεριέχονται στο βιβλίο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βιντεοταινίας με την έκθεση ζωγραφικής του Ευθύμιου Βαρλάμη με θέμα τον Απόστολο Παύλο.