Κυκλοφορούν ξανά τα Πολιτιστικά Δρώμενα

Τα Πολιτιστικά Δρώμενα είναι το περιοδικό της Βέροιας. Πρωτοεκδόθηκαν στην αρχή της δεκαετίας του 1990, από την τότε Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας (ΔΕΤΟΠΟΚΑ) και η έκδοσή τους συνεχίστηκε αδιάκοπα μέχρι την άνοιξη του 2001. Τα Πολιτιστικά Δρώμενα επανακυκλοφόρησαν το χειμώνα του 2003 ως έκδοση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Βέροιας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας, μέχρι το 2011, οπότε το περιοδικό ανέστειλε την έκδοσή του λόγω αδυναμίας της χρηματοδότησής του. Σε ολόκληρη την περίοδο κυκλοφόρησαν 58 τεύχη, ποικίλης πολιτιστικής ύλης.

Από φέτος, τα Πολιτιστικά Δρώμενα επανακυκλοφορούν και η έκδοσή τους συνδυάζεται με την λειτουργία του νεοσύστατου Κέντρου Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας.

Τα Πολιτιστικά Δρώμενα από την έναρξη της κυκλοφορίας τους αποτέλεσαν την πολιτιστική προμετωπίδα της πόλης για τους εκτός αλλά και για τους εντός των τειχών της. Το περιοδικό αποτέλεσε καθόλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας τους ένα σπουδαίο μέσο για τη διακίνηση πληροφοριών σχετικών με τους διάφορους τομείς του πολιτισμού. Θέματα που σχετίζονται με την ιστορία, την αρχαιολογία, την τέχνη, τη λογοτεχνία, την ποίηση, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, το χορό κ.α. φιλοξενήθηκαν στις σελίδες του περιοδικού, το οποίο σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα της έκδοσής του ήταν το μοναδικό στο είδος του που κυκλοφορούσε στην πόλη.

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου φύλλου τα Πολιτιστικά Δρώμενα επανακυκλοφορούν και η έκδοσή τους συνδυάζεται με την λειτουργία του νεοσύστατου Κέντρου Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας. Θεωρώντας ότι η πολιτιστική ζωή του τόπου μας, τόσο του παρελθόντος, όσο και η σύγχρονη, χρήζει έρευνας και αξίζει καταγραφής αποφασίστηκε η επανέκδοση του Περιοδικού, το οποίο θα φιλοξενεί άρθρα ποικίλης ύλης, τα οποία θα σχετίζονται με τους τομείς του πολιτισμού, όπως η μουσική, ο χορός, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, κ.α. με ειδικό ενδιαφέρον σε μελέτες και άρθρα που σχετίζονται ποικιλότροπα για τη Βέροια.

Με την επανέκδοσή του το περιοδικό ευελπιστεί να καλύψει το κενό που διαπιστώνεται στο χώρο των περιοδικών εντύπων της περιοχής, των σχετικών με την καταγραφή της πολιτιστικής ζωής της πόλης, αλλά και να γίνει βήμα παρουσίασης μελετών, εργασιών και απόψεων ανθρώπων που έχουν να επιδείξουν έργο στους τομείς δραστηριότητας και ενασχόλησης του περιοδικού.
Στη νέα πορεία του περιοδικού μας, ο καθένας που μπορεί να συνεισφέρει συμβάλλοντας στην κοινή πορεία της πολιτισμικής μας ανάπτυξης.

To 59o τεύχος του περιοδικού μπορείτε να το προμηθευτείτε Δωρεάν από τη γραμματεία του Χώρου Τεχνών Βέροιας (3ος όροφος – 2331078100). Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην έκδοση και κυκλοφορία του περιοδικού θα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας το ανάλογο έντυπο στον ίδιο χώρο.

Κατεβάστε το περιοδικό στον υπολογιστή σας ακολουθώντας το σύνδεσμο.
http://veriahistory.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7/item/7153-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-59