ΚΚΕ: Παρουσίασε στην Βέροια τα βιβλία «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ» και «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση»

kke kapeti

Εκδήλωση με την παρουσίαση των βιβλίων «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» και «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» πραγματοποίησε την Τετάρτη στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας η Τομεακή Οργάνωση Ημαθίας του ΚΚΕ, με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Θ. Καπέτη αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πώς ο φασισμός γεννιέται στα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος, σε ποια φάση της εξέλιξής του εμφανίζεται, ποιος είναι ο μόνος δρόμος για την κατάργησή του. Στη σημασία που έχει να κατανοηθεί ότι ο φασισμός αποτελεί μορφή άσκησης της εξουσίας των μονοπωλίων, και ποια πρέπει να είναι η γραμμή αντιμετώπισής του από την πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Αντίστοιχα, πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή και ποιες είναι οι ευθύνες των εκπαιδευτικών, ώστε να δημιουργούν αντισώματα απέναντι στο φασισμό - ναζισμό.

kke kapeti1

Με αφορμή τα συμπεράσματα, στάθηκε στην εξελισσόμενη αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, στον χαρακτήρα και τον ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που αναλαμβάνει να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και να συμβάλει στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, υλοποιώντας επώδυνα για τον λαό μέτρα.

Αντίστοιχη εκδήλωση έκανε το ΚΚΕ και στην Αλεξάνδρεια.