Logo

Εργαστήρια θεάτρου για όλες τις ηλικίες από το ΔΗΠΕΘΕ

asterakia dipethe verias

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας στο πλαίσιο των Θεατρικών του Δράσεων, διοργανώνει σειρά εργαστηρίων, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες της πόλης και ενδιαφέρονται για τη τέχνη του θεάτρου.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων αυτών, δημιουργήσαμε κι ένα καινοτόμο εργαστήρι, «ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ».

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά με ΥΛΑ (Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό) Σύνδρομο Asperger ηλικίας 5 – 10 ετών και ο βασικός άξονάς του είναι η «Δραματοποίηση Κοινωνικών Ιστοριών».

Συγκεκριμένα:

Οι Κοινωνικές Ιστορίες αποτελούν κοινωνικά σενάρια – καταστάσεις και αποσκοπούν στη μείωση ή αντιμετώπιση κοινωνικών και επικοινωνιακών δυσκολιών.

Στόχος μας είναι μία πρώτη προσέγγιση του παιδιού με τον κόσμο του θεάτρου μέσω της δραματοποίησης Κοινωνικών Ιστοριών.

Η θεατρική αγωγή προωθεί την βιωματική, τη συνεργατική και την ενεργητική μάθηση μέσω της εμπειρίας, της μίμησης, της ταύτισης, της εξερεύνησης, της ομαδικότητας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, καθώς και της εκμάθησης και εφαρμογής επίλυσης προβλημάτων.

Ο συνδυασμός των κοινωνικών ιστοριών με την θεατρική αγωγή συμβάλλει σημαντικά στην πρόσληψη και επεξεργασία πληροφοριών, τη διαχείριση των συναισθημάτων, την ανάπτυξη επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων, αλλά και την ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Το εργαστήρι έχει αναλάβει η ειδική παιδαγωγός Μαρία Κυροπούλου .

«Τα αστεράκια» της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας θα συναντιούνται στο χώρο προβών (3ος όροφος) του Χώρου Τεχνών κάθε Σάββατο από 4 Οκτωβρίου 2014, ώρα 9.30π.μ με 10.30π.μ.

Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014.
Κόστος συμμετοχής: 10ευρώ το μήνα

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών έως την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014. Πληροφορίες:2331078140,41,42 κ. Κατερίνα Γρηγοριάδου

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb