Logo

Διάκριση μαθητών από την Δημοτική Ενότητα Μελίκης σε μουσικό διαγωνισμό (video)

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, στα πλαίσια των επετειακών Κ΄ Παυλείων, η βράβευση των νικητών του Β΄ Παύλειου Μαθητικού Διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός αυτός με το γενικό τίτλο: «Με τα φτερά της μουσικής» διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Κοσμάς ο Μαδυτινός». Η συμμετοχή των παιδιών στους προκριματικούς αγώνες ήταν μεγάλη και από την πενταμελή επιτροπή προκρίθηκαν δέκα παιδιά από κάθε σχολική βαθμίδα.

Η Δημοτική Ενότητα Μελίκης για άλλη μια χρονιά ευτύχησε να έχει μεταξύ των διακριθέντων δικά της παιδιά. Το Ντουέτο Μαρίας Ροφίτη και Γρηγόρη Μοσχόπουλου απέσπασε το 3ο Βραβείο παιδιών Γυμνασίου και το σχήμα Ελένης Παπαθεοδώρου – Ελευθερίας Παπαγεωργίου και Γιώργου Νοβάκη απέσπασε το 2ο Βραβείο στη κατηγορία Λυκείου. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στις δυο χορωδούς και δασκάλες μουσικής Κατερίνα Σωτηρίου και Νατάσα Μοσχοπούλου που συντόνισαν, βοήθησαν αλλά και συνόδευσαν μουσικά τα παιδιά.

Στο πιάνο επίσης συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κυρία Βιργινία Καραφούσια. Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι στον 1ο Διαγωνισμό: «Με τα φτερά της μουσικής», τον Ιούνιο του 2011, ο Μοσχόπουλος Γρηγόρης είχε αποσπάσει το 1ο Βραβείο στην κατηγορία παιδιών Δημοτικού και η Παπαθεοδώρου Ελένη το 1ο Βραβείο στην κατηγορία παιδιών του Γυμνασίου. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά από τη Μελίκη και τα περίχωρα, που μας δίνουν διαρκώς μαθήματα ικανοτήτων και θέλησης. Τους
ευχαριστούμε. Συγχαρητήρια βεβαίως αξίζουν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ασχέτως εάν διακρίθηκαν ή όχι. Σκοπός είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Αλέξανδρος Ακριτίδης

Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb