tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποιοι πήραν τα βραβεία στον διαγωνισμό σύνθεσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

Έναν σημαντικό διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης έργων για δύο κλασικές κιθάρες ολοκλήρωσε τον Απρίλιο το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (ΔΦΚΒ) με 27 συμμετοχές από Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία, Ισλανδία, Χιλή, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Καναδά, Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και φυσικά Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός Σύνθεσης ήταν διετής, προκηρύχθηκε για τα έτη 2019 - 2020 και διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη του εγνωσμένου κύρους συνθέτη και κιθαριστή Dusan Bogdanovic (SRB/USA).

Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας ο διαγωνισμός διεξήχθη κανονικά με τη χρήση της τεχνολογίας. Η κριτική επιτροπή συνεδρίασε διαδικτυακά και εξέδωσε αποτελέσματα.

Σειρά τώρα έχει η έκδοση των βραβευμένων έργων με χορηγία του διεθνούς Καναδικού Εκδοτικού Οίκου "Les Productions d'OZ", που εξασφάλισε το ΔΦΚΒ. Η διεθνής αυτή έκδοση αποτελεί ορόσημο για το φεστιβάλ, καθώς διά αυτής προβάλλεται το έργο του φεστιβάλ και της διοργανώτριας ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε όλο τον μουσικό κόσμο και θα αποτελεί μόνιμη παρακαταθήκη του οράματός της για τον πολιτισμό.

Σε δεύτερο χρόνο, τα καταξιωμένα κιθαριστικά ντουέτα "Duo Melis" (Αλέξης Μουζουράκης - Susana Prieto), "D&A GuitarDuo" (Δημήτρης Κουρζάκης - Άγγελος Μπότσης) και "Duo Kontaxakis - Ivanovich" (Μιχάλης Κονταξάκης - Dejan Ivanovic) θα προσφέρουν στο φεστιβάλ την ηχογράφηση των βραβευμένων έργων, που θα κυκλοφορήσουν σε CD από την Πολωνική δισκογραφική εταιρία QBK Records.

Το πρότζεκτ της έκδοσης και ηχογράφησης θα περιλαμβάνει το σύνολο των βραβευμένων έργων και θα έχει τον γενικό δίγλωσσο τίτλο:

"Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας 2019-2020: Βραβευμένα Έργα Διαγωνισμού Σύνθεσης". "Veria International Guitar Festival 2019-2020: Composition Competition Prized Works".

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης 2020 1ο Βραβείο: "Parhelia" του Konstantin Vassiliev_RUS 2ο Βραβείο: "Primera Linea" του Mauro Godoy Villalobos_SWE 3ο Βραβείο: "The Journey" του Francesco Sgambati_ITL Βραβείο ηχογράφησης: "Repetitive Concert Etudes" του Gulli Bjornsson_ISL

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης 2019 1ο Βραβείο: Egkainia του Κωνσταντίνου Μανωλκίδη_GRE 2ο Βραβείο: The Magic Phoenix του Konstantin Vassiliev_RUS 3ο Βραβείο: Prelude and Dance III & IV for two guitars του Σταύρου Αγγέλου_GRE

Κριτική Επιτροπή Πρόεδρος:

Dusan Bogdanovic (SRB/USA), συνθέτης και σολίστ κιθάρας

Μέλη :

Αλέξης Μουζουράκης (GRE), σολίστ κιθάρας Susana Prieto ((ESP), σολίστ κιθάρας Νίκος Ντρέλας (GRE), συνθέτης Feliu Gasul y Altisent (CAT), συνθέτης και σολίστ κιθάρας

Το ΔΦΚΒ του 2020 - με την εξαίρεση του Διαγωνισμού Σύνθεσης - αναβλήθηκε λόγω πανδημίας και θα διεξαχθεί 28 με 31 Οκτωβρίου 2020. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς, για άλλη μία χρονιά, σολίστ από το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα θα επισκεφθούν τη Βέροια, ενώ διαγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο αναμένονται στους καταξιωμένους πλέον Διαγωνισμούς του, με κορωνίδα το Διαγωνισμό Κοντσέρτου για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα!

Πληροφορίες - συμμετοχή: www.veriaguitarfestival.gr Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Κουρζάκης Διοργάνωση: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας - Δημοτικό Ωδείο ΚΕΠΑ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69