tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημοτικό Ωδείο Βέροιας: Συναυλίες από το τμήμα πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου

Για ένατη συνεχή χρονιά το τμήμα πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας διοργανώνει μαθητική συναυλία για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Ημαθίας Άγιος Παρθένιος. Οι συναυλίες αυτές, χτισμένες κάθε χρονιά γύρω από ένα θέμα που υποστηρίζουν οι μαθητές της Πόπης Φιρτινίδου, οι απόφοιτοι του τμήματός της, και κάποιες φορές και η ίδια, αφιερώνονται πάντα στη μνήμη της Πόπης Χατζηδήμου, πρώτης καθηγήτριας πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας.

Φετινό θέμα της συναυλίας είναι η γυναικεία μουσική δημιουργία από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Ακούγονται έργα που ξεκινούν από την Ηildegard von Βingen (1098 - 1197), διασχίζουν τους αιώνες, κάνουν μια μεγάλη στάση στη Ρομαντική μουσική με τα έργα της Clara Wieck – Schumann (1819 - 1896), και της Fanny Mendelssohn – Hensel (1805 - 1847), συνεχίζουν μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ενώ προβάλουν και την ελληνική μουσική παραγωγή, καθώς ακούγονται έργα της Ελένης Καραΐνδρου.

Η εκδήλωση γίνεται την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 8.00 μμ και η είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ για παιδιά και εφήβους που δυσκολεύονται να πληρώσουν ολόκληρο εισιτήριο, θα υπάρχει στην είσοδο κουμπαράς, όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει ό,τι έχει ευχαρίστηση.  

Αν ήταν μουσική, τι μουσική θα ήταν;

Οι μικροί μαθητές του τμήματος πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου παρουσιάζουν την Τρίτη 24 Ιουνίου τη μουσική απόδοση του γνωστού παραμυθιού όπου κάθε συναίσθημα, γεγονός ή δράση, αλλά και ο χρόνος που περνάει αποδίδονται από τη μουσική παλέτα που ακόμα κι ένας αρχάριος μαθητής μπορεί να χειριστεί με επιτυχία. Τα παιδιά παρουσιάζουν το πώς η αρμονία, ο ρυθμός, το αργό ή το γρήγορο κομμάτι, το λυπημένο ή το χαρούμενο μοτίβο οδηγούν το κοινό παράλληλα και με τρόπο παρόμοιο με τα λόγια του παραμυθιού. Είναι η τέταρτη φορά που επιχειρείται μια τέτοια παρουσίαση από το τμήμα της Πόπης Φιρτινίδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο Κόκκινη κλωστή δεμένη, στο πεντάγραμμο μπλεγμένη.

Το παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν Το δέντρο που έδινε γράφτηκε το 1964, εικονογραφήθηκε δε από τον συγγραφέα. Μιλάει για την αγάπη με έναν τρόπο παλιομοδίτικο, πραγματικά μαγικό, μπορεί δε να έχει πολλαπλές αναγνώσεις και να συγκινήσει σε βαθμό σπαρακτικό ανθρώπους κάθε ηλικίας, ή πιο σωστά παιδιά κάθε ηλικίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μμ με ελεύθερη είσοδο. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69