tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μάγεψε το κοινό η Ρίτα Αντωνοπούλου στο αφιέρωμα για τον Μάνο Ελευθερίου (φωτογραφίες, βίντεο)

Η εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου με τον σπουδαίο κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου, ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ημαθίας, στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», που ήταν αφιερωμένος στον Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι μου μας πέρασε, και δόθηκε στην γεμάτη αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος τους Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας Ευγενία Καβαλλάρη.

Μια συναυλία-γιορτή, μια συναυλία αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο άνθρωπο που σφράγισε με τα λόγια του το ελληνικό τραγούδι και την ποίηση. Τον άνθρωπο που με την παρουσία του, τη σκέψη του και τις λέξεις του σφράγισε τη πνευματική ζωή της Ελλάδας κυρίαρχα από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα. 

"Αυτό το μουσικό ταξίδι ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, μαζί με τον Μάνο Ελευθερίου. Τώρα είναι αλλιώς, αλλά εγώ νιώθω ότι είναι ακόμη εδώ" είπε βαθιά συγκινημένη στην έναρξη η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του, όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.α.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.α.) σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού περισσότερα από 50 χρόνια.

Τα “Παραπονεμένα λόγια”, “Σ’ αυτή τη γειτονιά”, η “Ατέλειωτη εκδρομή”, ο “Άμλετ της Σελήνης” "Μαλαματένια λόγια", "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες", "Ποιος τη ζωή μου", " Η σούστα πήγαινε μπροστά", "Είν' αρρώστια τατραγούδια", "Η διαθήκη", "Μη χτυπάς σ' ένα σπίτι κλειστό", "Το τρένο φεύγει στις 8", "Οι ελεύθεροι κι ωραίοι" ήταν μερικά μόνο από τα αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν στην ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά.

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69