tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συναυλία κλασικής μουσικής στην Βέροιας με την Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

xoros texnon

Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας διοργανώνει συναυλία κλασικής μουσικής, με τη ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ, στο χώρο Τεχνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α' ΜΕΡΟΣ
Wolfgang Amadeus Mozart: Εισαγωγή στην όπερα «Έτσι κάνουν όλες»
Andante – Presto
Joseph Haydn: Κοντσέρτο για βιολοντσέλλο και ορχήστρα Ρε – Μειζ. Εργ. 101
Ι: Allegro moderato
II: Adagio
III: Rondo; Allegro

Β' ΜΕΡΟΣ
Felix Mendelssohn Bartholdy: Συμφωνία αρ. 4, Λα – Μειζ. Εργ. 90 «Ιταλική»
I: Allegro vivace
II: Andante con moto
III: Con moto moderato
IV: Saltarello; Presto

Μουσική διεύθυνση : Χάρης Ηλιάδης
Σολίστ: Μιλτιάδης Κασσάρας

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Ιδρύθηκε το 1987 με την αρχική ονομασία "Δημοτική Ορχήστρα" και πρώτο Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Κοσμά Γαλιλαία. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελείται από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Από τον Ιούλιο του 1993 και για μία πενταετία την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας είχε αναλάβει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης και στη συνέχεια, μέχρι το 2005, ο Αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής. Σήμερα υπεύθυνος της Ορχήστρας είναι ο Αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους σολίστ και Μαέστρους, ανάμεσα στους οποίους οι Δ. Σγούρος, Γ. Δεμερτζής, Λ. Καβάκος, Μ. Τιρίμος, Γ. Βακαρέλης, Κ. Κατσαρής, F.J. Sellheim, Ι. Ionescu-Galaţi, R. Moog, I. Oistrakh, R. Syracuse, V. Tretyakov, K. Kelly, G. Schuller, C. Studer, P. Badura-Skoda, Milva, V. Mae, Μ. Φραγκούλης, Ε. Ρεμπούτσικα κ.α.

Κάθε χρόνο η Ορχήστρα συμμετέχει στην εναρκτήρια συναυλία των "Δημητρίων", του Διεθνούς Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (Βέροια, Νάουσα, Δράμα, Μεσολόγγι, Καβάλα, Σέρρες, Κέρκυρα κ.α.) και το εξωτερικό (αρχαίο θέατρο της Εφέσου, Κύπρος).

Κυκλοφόρησε σε δίσκο το έργο Le Quattro Stagioni του A. Vivaldi με σολίστ το Λ. Καβάκο και Μαέστρο τον Κ. Γαλιλαία και το ορατόριοDie Schöpfung του J. Haydn με Μαέστρο το Β. Φιδετζή το 2000.

Έχει συμπράξει σε παραστάσεις όπερας όπως οι Le Nozze di Figaro και Don Giovanni (W.A. Mozart), Il Campanello di Notte (G. Donizetti), The Medium (G.C. Menotti), Gianni Schicchi, La Bohème και Turandot (G. Puccini), Il Trovatore και La Traviata (G. Verdi),Μόμο (Α. Μπαλτάς), Die Fledermaus (J. Strauss), Edipo Re και Pagliacci (R. Leoncavallo). Orphée aux Enfers (J. Offenbach), μπαλέτου όπως το The Sleeping Beauty (P.I. Tchaikovsky) και σημαντικών ορατορίων όπως τα Matthäus- Passion (J.S. Bach).

Ο διάσημος συνθέτης και καθηγητής του Boston University, Θ. Αντωνίου, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά της Ορχήστρας στην προβολή έργων Ελλήνων συνθετών, της αφιέρωσε την 1η του Συμφωνία, που παρουσιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 2003 σε α' παγκόσμια εκτέλεση.

Το Φεβρουάριο του 2006 μάλιστα το σύνολο παρουσίασε σε α' πανελλήνια εκτέλεση την όπερα του V. Bellini I Puritani,ενώ το 2007 πραγματοποίησε το 1ο αφιέρωμα στους Θεσσαλονικείς συνθέτες κλασικής μουσικής και την όπερα Salome του R. Strauss. Το Σεπτέμβριο του 2009, στο πλαίσιο των "44ων Δημητρίων", παρουσίασε τη Ρωμαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία διακρίνεται για την καλλιτεχνική της ποιότητα, στηρίζει Έλληνες μουσικούς και συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με ειδικό δελτίο.
Πληροφορίες 2331078100 & 2331078120

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69