tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πότε θα ανοίξουν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θερινά σινεμά - Πότε ξεκινούν τα πολιτιστικά δρώμενα

«Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που συντονίζουν κεντρικά την σταδιακή επανεκκίνηση του πολιτιστικού τομέα λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας» επεσήμανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντας τα μέτρα που αφορούν το χαρτοφυλάκιό της. Στο πλαίσιο αυτό:

Στις 18 Μαΐου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες των καλλιτεχνών, καθώς επίσης και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

Την 1η Ιουνίου μπορούν να ανοίξουν τα θερινά σινεμά.

Στις 15 Ιουνίου μπορούν να ανοίξουν και πάλι τα μουσεία για το κοινό.

Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν πολιτιστικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός τα δεδομένα θα αξιολογούνται διαρκώς και το χρονοδιάγραμμα θα αναπροσαρμόζονται αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα προστασίας εργαζομένων και κοινού.

Όσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι ανοίγουν στις 18 Μαΐου θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου μεταξύ των επισκεπτών. Παράλληλα θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα ενώ θα γίνεται σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Όσον αφορά τα μουσεία θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις τουλάχιστον δύο μέτρων καθώς πρόκειται για κλειστούς χώρους. Θα επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος και θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Επίσης θα γίνεται και εδώ σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Όσον αφορά τα θερινά σινεμά τα οποία ανοίγουν την 1η Ιουνίου θα έχουν όριο πληρότητα στο 40% ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. Παρομοίως θα γίνεται σύσταση για τη χρήση προστατευτικής μάσκας και αντισηπτικού διαλύματος, ενώ θα υπάρχει ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου και εξόδου του κοινού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69