Logo

Βέροια: Χόρεψαν και τραγούδησαν μεταφέροντας το μήνυμα «η πρόληψη σώζει ζωές» (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος», ο Δήμος Βέροιας, το ΚΕΠ Υγείας, το ΚΑΠΑ, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Βέροιας και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, διοργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τοπικοί σύλλογοι, οι οποίοι παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, μεταφέροντας το μήνυμα «η πρόληψη σώζει ζωές».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαρίνα Ψωμιάδου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους.

Ξεκινώντας, το κτήριο του Δημαρχείου φωτίστηκε σε ροζ χρώμα, υποδηλώνοντας την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας στην καμπάνια ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα άνοιξε με το χορευτικό τμήμα «οι αμαζόνες» του Συλλόγου Καρκινοπαθών, όπου με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Αντώνη Κουκουτέγου, χόρεψε χορούς της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Ακολούθησε το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, υπό την καθοδήγηση της Λέμης Γατοπούλου και το παιδικό τμήμα του Μ.Α.Σ. Καλλιθέας, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Τοπαλίδη. Στην λύρα ήταν ο Ιωακείμ Φωτιάδης και στο νταούλι ο Κυριάκος Ξυνόπουλος.

Το εφηβικό τμήμα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας παρουσίασε χορούς της Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την καθοδήγηση του Σάκη Σταυρίδη, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Προμηθέας Βέροιας, που τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια. Στο βιολί ήταν ο Μάνος Παρασκευόπουλος, στο μπάσο ο Δημήτρης Δημάκος, στην κιθάρα ο Γιάννης Γεωργουδάκης, στα κρουστά η Κρίστυ Κοτσελίδου και στο πιάνο ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, με υπεύθυνη την Ελευθερία Μαντσεντίδου.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα Τόπη, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Στάθης Κελεσίδης, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο δημοτικός σύμβουλος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, η πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η σχολική ψυχολόγος Ειρήνη Αναγνώστου, η προϊσταμένη νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας Μαρία Παπαϊωάννου κ.α.

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb