tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ΕΜΙΠΗ παρουσίασε το υλικό των πρακτικών της ημερίδας "Θρησκευτικές κοινότητες της Βέροιας" (φωτογραφίες, βίντεο)

Το υλικό των πρακτικών που προέκυψε από την επιστημονική Ημερίδα "Θρησκευτικές κοινότητες της Βέροιας" (τον Φεβρουάριο 2015) παρουσίασε η Εταιρεία Μελετών και Πολιτισμού Ημαθίας (ΕΜΙΠΗ), στο πλαίσιο της νέας επιστημονικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Στον τόμο που εκδόθηκε, περιλαμβάνονται εισηγήσεις από την εκδήλωση του 2015.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΕΜΙΠΗ Ολυμπία Μπέτσα τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η έρευνα και μελέτη των διαφόρων θρησκευτικών ομάδων που δραστηριοποιήθηκαν ή δραστηριοποιούνται στην Ημαθία και πρόσθεσε ότι μέσα από την μελέτη των τεκμηριωμένων εργασιών, αναδεικνύεται η ποικιλομορφία των θρησκευτικών κοινοτήτων (δείτε στο βίντεο τον χαιρετισμό της κ. Μπέτσα).

Την παρουσίαση του υλικού που προέκυψε από τις εργασίες της ημερίδας έκανε η επιμελήτρια του τόμου και Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης Αντωνία Χαρίση.

"Επιχειρήσαμε να κοιτάξουμε την ιστορική πραγματικότητα κατάματα σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθεί η τοπική κοινωνία με όσα στο παρελθόν την έχουν πληγώσει και την έχουν διχάσει. Ήταν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο έμπρακτης αποδοχής της ετερότητας και της διαφορετικότητας των διαφορετικών κοινωνικών συνιστωσών της Βέροιας και της Ημαθίας συνολικά, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα περισσότερο διαλλακτικό περιβάλλον στο μέλλον. Εκείνη η εκδήλωση άνοιξε ένα παράθυρο επικοινωνία ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες καταρρίπτοντας ταμπού και προκαταλήψεις παλαιότερων εποχών" σχολίασε η Αντωνία Χαρίση και παρουσίασε το υλικό με την ιστορία των θρησκευτικών κοινοτήτων της Ημαθίας (δείτε στο βίντεο την παρουσίαση της κ. Χαρίση). 

"Η εκδήλωση του 2015 ήταν ρηξικέλευθη και πολύ πετυχημένη και είχε στόχο να αναδείξει το μωσαϊκό των θρησκευτικών κοινοτήτων της περιοχής" σημείωσε ο Ποιμένας της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βέροιας Αιδ. Σταύρος Δεληγιάννης. Στην συνέχεια έκανε μια ιστορική αναδρομή στο πώς δημιουργήθηκε η Ευαγγελική Εκκλησία της Βέροιας από πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στάθηκε στα εμπόδια που συνάντησε στην πορεία του χρόνου και έκλεισε λέγοντας ότι το μεγάλο στοίχημα στις θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής είναι η συνύπαρξη - συμβίωση - συμπόρευση (δείτε στο βίντεο την παρουσίαση του Αιδ. Σταύρου Δεληγιάννη)

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69