Logo

Εγκαινιάστηκε η έκθεση χειροποίητου κοσμήματος των μαθητών της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας (φωτογραφίες)

Η έκθεση χειροποίητου κοσμήματος των μαθητών της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση με τίτλο «Τέχνη+Κόσμημα, ένας πολύτιμος κόσμος» οι μαθητές – δημιουργοί των τμημάτων  αργυροχοΐας και εικαστικού κοσμήματος και η καθηγήτριά τους Μάρα Κοκκίνου, παρουσίασαν στο ευρύ κοινό τις πολύτιμες κοσμηματικές δημιουργίες τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Νανά Καραγιαννίδου, ο Θεόφιλος Κορωνάς εκπροσωπώντας τον Δήμο Βέροιας και η Μάρα Κοκκίνου, η εξήγησε για ποιο λόγο ονομάστηκε έτσι η έκθεση. «Ο πολύτιμος κόσμος δεν παραπέμπει στα πολύτιμα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κοσμημάτων, αλλά στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μαθητών. Μοιράζονται πολύτιμες στιγμές που τους κάνει να αισθάνονται όμορφα, μαλακώνουν την ψυχή τους. Όλες οι δημιουργίες έγιναν με πολύ αγάπη και κόπο», είπε.

Τα 460 φινετσάτα κοσμήματα, των 39 μαθητριών, κατασκευάστηκαν από ετερόκλητα υλικά όπως ασήμι, ημιπολύτιμες πέτρες, ξύλο, ορείχαλκο, ύφασμα κ.α., και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα δημιουργίες επώνυμων αργυροχόων.

Εκτός από το Βεροιώτικο κοινό, στην έκθεση παραβρέθηκε ο Νίκος Ξανθόπουλος, από τους πιο παλιούς αργυροχρυσοχόους - δασκάλους της Θεσσαλονίκης, καταξιωμένος στο χώρο του κοσμήματος και ο σχεδιαστής - δημιουργός κοσμημάτων IOSIF,  Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές - δημιουργούς του σύγχρονου κοσμήματος, με βραβεύσεις και κοσμήματα του πέρα από τον Ελλαδικό χώρο & την Ευρώπη.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στον όμορφο χώρο του cafe  "εκτός χάρτη"  Papatzikou art –gallery, θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας: 6.30-9.30μ.μ.

Συμμετείχαν οι μαθήτριες του τμήματος αργυροχοΐας:

Αφροδίτη Παναγιωτίδου, Ρούλα Ιωαννιδου, Γκίκα Ιωάννα, Παυλίδου Έλσα, Σταυρούλα Στεφανοπούλου, Μασαδη Κατερίνα, Ελπίδα Τσακιρίδου, Νατάσα Τσιτλακίδου, Βάσω Ρηγοπούλου, Αρετή Θεοχαροπούλου, Τσιλιμιγκρα Χρυσάνθη, Τσιλιμιγκρα Μαίρη, Γιώτα Ρακίμπεη, Δεληγιαννίδου Μαρία, Μένη Παπάζογλου, Λίτσα Αραμπατζή, Χαρά Ζέρβα, Σοφία Σβιρτσέφσκι, Αθηνά Ιακωβίδου, Κική Αλεξιάδου, Γιώτα Πολυζοπούλου, Μαριάννα Λακασά, Νικολέτα Πιτούλια, Έλενα Καρανάτσιου, Μαρία Τσιλίκα, Σοφία Καραγιαννίδου, Δέσποινα Ευθυμιάδου, Χριστίνα Παυλίδου, Χρύσα Ματσίγκου, Έλλη Γάτου, Γεωργία Τριανταφυλλίδου, Χρύσα Θεοδωρίδου, Ζωή Σαλεμή.

και του Εικαστικού κοσμήματος:

Νόπη Καστίδου, Γλυκερία Συναχείρη, Βιβή Γρηγοριάδου, Χριστίνα Καρασάββα, Χρύσα Ματσίγκου.

 
 

 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb