tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας με τίτλο: «Πολιτισμική συνύπαρξη στην Ημαθία. Θρησκευτικές, εθνοτικές, γλωσσικές και άλλες συνυπάρξεις» θα διοργανώσει η ΕΜΙΠΗ

Από την ΕΜΙΠΗ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση θεματικής Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας με τίτλο: «Πολιτισμική συνύπαρξη στην Ημαθία. Θρησκευτικές, εθνοτικές, γλωσσικές και άλλες συνυπάρξεις».

Σκοπός της ημερίδας είναι να καταγράψει και να αναδείξει τη συμβολή των διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων των πληθυσμών που κατοίκησαν στην περιοχή, οι οποίοι μέσα από ζυμώσεις, αλληλεπιδράσεις, ακόμα και συγκρούσεις συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ενιαίας πολιτισμικής φυσιογνωμίας. Η πολυπολιτισμικότητα κάθε περιοχής συντίθεται από τους ανθρώπους της και αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμά της. Σε αντιδιαστολή με το μονοπολιτισμικό μοντέλο της πλειοψηφίας επιχειρείται μέσα από την ημερίδα να αναδειχθεί αυτή η συνύπαρξη, προκειμένου να φωτιστούν άγνωστες όψεις της τοπικής ιστορίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Θ’ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2019 και συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπεύθυνη για τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της Ημερίδας είναι η Επιστημονική Επιτροπή που αποτελείται από τους: α) Βασίλειο Νιτσιάκο, β) Ελένη Γκαρα και γ) Γεώργιο Λιακόπουλο.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από μέλη της Ε.Μ.Ι.Π.Η. και είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, συνοδευόμενη από μια σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους έως τις 30 Αυγούστου 2019 στην ακόλουθη φόρμα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Το θέμα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε. Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν στο φύλλο 38 του περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η., «Χρονικά Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

Οι εισηγητές, που χρειάζεται να μετακινηθούν και να διαμείνουν στη Βέροια κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Οργανωτική Επιτροπή για την επίλυση του ζητήματός τους.

Επόμενη ανακοίνωση θα αποσταλεί μαζί με το πρόγραμμα της Ημερίδας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69