Logo

Βραδιές Ιστορίας:Η άνοδος του τουρκικού εθνικισμού και η γενοκτονία των Ποντίων

Με τον ιστορικό και υπ. διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Βασίλη Δημητριάδη, ξεκινά τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στις 20:00 στο αρχοντικό Σαράφογλου στη Βέροια, ο 2ος κύκλος «Βραδιές Ιστορίας» που διοργανώνει το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας. Η θεματολογία του δεύτερου κύκλου, όπως ήδη παρουσιάστηκε, σχετίζεται με τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μέσα από τις εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στον κύκλο «Βραδιές Ιστορίες» θα παρουσιαστούν στοιχεία, που αφορούν διάφορες πτυχές του εν λόγω θέματος, ενώ με το διάλογο που θα ακολουθήσει θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες για επίλυση αποριών και συζήτηση επί του θέματος.

Η πρώτη εισήγηση

Η πρώτη εισήγηση, που θέμα έχει «Η άνοδος του τουρκικού εθνικισμού και η γενοκτονία των Ποντίων», θα περιστραφεί γύρω από την άνοδο του τουρκικού εθνικισμού, ως απόρροια της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης, αλλά κυρίως των περιφερειακών εξελίξεων. Πρόκειται για μια διαδικασία που συνδέεται άμεσα με τη Γενοκτονία των Ποντίων και την εντάσσει στο ιστορικό πλαίσιο ως ένα από τα αποτελέσματα μιας μακρόχρονης διεργασίας και ως εκ τούτου την ερμηνεύει έστω και μερικώς. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και το δράμα των προσφύγων μετά το διωγμό και την καταστροφή, κατά την εγκατάσταση τους στην Μακεδονία.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb