tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποντιακοί και Κρητικοί χοροί στην Αστερούπολη

aster20141227ast174

Με το χορευτικό τμήμα του Ποντιακού συλλόγου Πλατέος "ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ" (παιδικό, εφηβικό και ανδρών) καθώς και με παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Βέροιας συνεχίστηκαν το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις στην Αστερούπολη, στο Πλατύ.

Οι μικροι χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Πλατέος ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους θεατές που για μια ακόμη ημέρα βρέθηκαν στην Αστερούπολη ενώ το εφηβικό και το τμήμα ανδρών απέσπασαν το θερμό τους χειροκρότημα.

Ο σύλλογος Κρητών Βέροιας, που ήταν ο δεύτερος κατά σειρά σύλλογος που το βράδυ του Σαββάτου, ταξίδεψε τους θεατές στην Κρήτη και καταχειροκροτήθηκε. Όλοι οι χορευτές ήταν εξαιρετικοί, όμως αυτός που γοήτευσε τους πάντες με τη δεινή χορευτική του ικανότητα ήταν ο μικρός Πέτρος, ο οποίος κάποια στιγμή "έσυρε τον χορό", συμπαρασύροντας και ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Η συνέχεια δόθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων, που αναβίωσε το ποντιακό έθιμο του καβουρμά. Τα καζάνια μπήκαν στη φωτιά από νωρίς το απόγευμα ενώ και το γλέντι με κρασί, ποντιακή λύρα, νταούλι και χορό στήθηκε στη μέση του πεζόδρομου Πλατέος και κράτησε μέχρι αργά.

Οι μικροί επισκέπτες για μια ακόμη ημέρα έπαιξαν και άκουσαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια στο Εργαστήρι του Αη Βασίλη ενώ κατασκεύασαν και στολίδια. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε πως οι εγγραφές για το "Κυνήγι του χαμένου θησαυρού" συνεχίζονται και όσοι (μικροί ή μεγάλοι) ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην υποδοχή της Αστερούπολης.

Το Κυριακάτικο πρόγραμμα (28/12/2014) είναι το εξής:
5.30: Κουκλοθίασος "Redicolo". Παράσταση κουκλοθέατρου "Ο κύκλος με την κούκλα".Μια πρωτότυπη και διαδραστική παράσταση με γιγαντόκουκλες και ζωντανή μουσική, που σκοπό έχει να μας διασκεδάσει, αλλά και να μας διδάξει ένα πολύτιμο μάθημα δικαιοσύνης.
6.30: Οι "Τουρίστες" έρχονται με rock διάθεση στη μουσική σκηνή της Αστερούπολης.
7.30: Οι ρυθμοί ανεβαίνουν με τους "Cresendo" και η διασκέδαση συνεχίζεται...

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-7.00: Παίζουμε δημιουργώντας.
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.
8.00-10.00:Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69