tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών: Συρτάκι από τους Ούγρους, μπαλωθιές από τους Σουλιώτες στον Άγιο Γεώργιο (φωτό, βίντεο)

Εντυπωσιακή ήταν και η τέταρτη ημέρα του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Το σκηνικό μεταφέρθηκε στον Άγιο Γεώργιο, στον αύλειο χώρο του σχολείου και το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε με τα τρία συγκοτήματα από το εξωτερικό.

Την αυλαία άνοιξε το συγκρότημα "ZALKA- BOLYAI DANCE ENSEMBLE" από την Βουδαπέστη. Οι Ούγγροι στην τρίτη και τελευταία τους εμφάνιση στο φεστιβάλ, παρουσίασαν στον Άγιο Γεώργιο τις χορογραφίες που χόρεψαν στα Παλατίτσια και στον Προμηθέα αλλά στο τέλος είχαν μια έκπληξη. Για να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές για την φιλοξενία και για να δείξουν την αγάπη τους, χόρεψαν συρτάκι (δείτε στο βίντεο το συρτάκι των Ούγγρων)

Ακολούθησε το συγκρότημα "Arsenal" από το Καζανλάκ της Βουλγαρίας. Το νεανικό σχήμα παρουσίασε την πρωτότυπη χορογραφία και αυτή την φορά την ολοκλήρωσε χωρίς...απρόοπτα. Το συγκρότημα από την Βουλγαρία θα εμφανιστεί και την Κυριακή στην Βέροια, στην πλατεία Ωρολογίου. 

Τρίτο στην σειρά ήταν το παραδοσιακό μουσικό σύνολο «ERA» από το Ούζιτσε της Σερβίας. Οι Σέρβοι, παρουσίασαν διαφορετική χορογραφία από αυτήν που χόρεψαν στα Παλατίτσια και χειροκροτήθηκαν (δείτε στο βίντεο την χορογραφία των Σέρβων).

Το έθιμο του γάμου και τους χορούς που χορεύονται στην μεταφορά του νυφικού και της προίκας στην περιοχή του Παναχαϊκού όρους, παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών "Η Πρόοδος". Οι Σουλιώτες ήταν παραστατικοί ενώ έπεσαν και ορισμένες μπαλωθιές με όπλο εποχής (δείτε στο βίντεο το έθιμο του γάμου από τους Σουλιώτες).

Από τους τοπικούς συλλόγους, πρώτος βγήκε ο σύλλογος της Αγίας Μαρίνας που χόρεψε χορούς από την Μακεδονία (δείτε στο βίντεο το πρόγραμμα του)

Ακολούθησε ο σύλλογος του Τριλόφου με χορούς της Μακεδονίας αλλά και βλάχικους χορούς (δείτε στο βίντεο το πρόγραμμα του).

Την βραδιά έκλεισαν οι σύλλογοι Αγίου Γεωργίου και Πατρίδας. Οι δύο σύλλογοι παρουσίασαν κοινό ποντιακό πρόγραμμα ((δείτε στο βίντεο το πρόγραμμα του)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λυκοστράτης και Βασίλης Παπαδόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούλα Παπαδήνα, Θανάσης Σιακαβάρας.

Το πενθήμερο φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, στην Πλατεία Ωρολογίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΒΕΡΟΙΑ - 8μμ (Πλατεία ωρολογίου)

1. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ "ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΣ"
2. ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
3. ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
4. ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
5. ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
6. ΧΩΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ "ARSENAL" ΚΑΖΑΝΛΑΚ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
8. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ERA» ΟΥΖΙΤΖΕ, ΣΕΡΒΙΑ

Διαγωνισμός περίπτερου Οι Πολιτιστικού σύλλογοι της Βέροιας θα διακοσμήσουν στο χώρο της πλατείας ωρολογίου την Κυριακή 26 Αυγούστου το απόγευμα, ο καθένας το δικό του περίπτερο με Θέμα ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:
• φωτογραφία. · Παραδοσιακές φορεσιές
• Παραδοσιακά εργαλεία · Παραδοσιακές γεύσεις
• Παρουσίαση πολιτισμικής κληρονομιάς

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69