tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο δάσκαλος είναι το παιδί» στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, θα προβληθεί το καταπληκτικό ντοκυμαντέρ-ταινία του Γάλλου Αλεξάντρ Μουρό, «Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

 

Μια ταινία για το εκπαιδευτικό σύστημα Μοντεσσόρι όπως το βιώνουν τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών σε ένα γαλλικό σχολείο. Για ένα χρόνο, ο σκηνοθέτης εξοικειώθηκε με το περιβάλλον των παιδιών, ώστε να καταλάβει πώς αυτά βιώνουν την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση – αξίες στις οποίες η παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι αφιέρωσε τη ζωή της.
Είναι μοναδική εμπειρία για ένα δάσκαλο που βρίσκεται μέσα σε μία μοντεσσοριανή τάξη να παρατηρεί τον τρόπο δράσης των παιδιών, που ελεύθερα επιλέγουν με τι θα ασχοληθούν και για πόση ώρα χωρίς παρεμβολές και διακοπές.
Είναι απίστευτος ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον που δείχνει το κάθε παιδί όταν είναι ελεύθερο να επιλέξει την εργασία με την οποία θα ασχοληθεί και μάλιστα όταν αυτό μπορεί να το κάνει για όσο διάστημα επιθυμεί χωρίς να το διακόπτει ο δάσκαλος.

Ο δάσκαλος ενός Μοντεσσοριανού σχολείου προσφέρει στους μαθητές ένα περιβάλλον που εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες του αναπτυξιακού σταδίου του κάθε παιδιού και επιτρέπει σε αυτά να ανακαλύψουν ελεύθερα το δικό τους μονοπάτι για να γίνουν ικανά άτομα.

Η άποψη για το ρόλο του δασκάλου για την Μαρία Μοντεσσόρι είναι οτι: "Ο δάσκαλος πρέπει να φυτέψει τον σπόρο και στη συνέχεια να εξαφανιστεί παρατηρώντας και περιμένοντας. "

Θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήματα του κοινού απο την δασκάλα Μοντεσσοριανής Αγωγής Όλγα Μανάρα, εκπαιδευμένη και εργαζόμενη δίπλα στην μόνη πιστοποιημένη στην Ελλάδα Διευθύντρια Σπουδών Μοντεσσοριανής Εκπαίδευσης κυρία Ειρήνη Φαφαλιού.

Είσοδος 5€
Τηλέφωνο για πληροφορίες, 6972440721

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69