tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα τοπικά βιβλιοπωλεία άνοιξαν και αντιστέκονται στην κρίση που δημιούργησε ο κορονοϊός

Με τους πελάτες τους αντάμωσαν την Δευτέρα οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων στην Βέροια (και σε ολόκληρη την χώρα). Όλο αυτό το διάστημα, είτε είχαν eshop είτε κάνοντας ηλεκτρονικές πωλήσεις μέσα από social media, εξυπηρετούσαν κόσμο εξ αποστάσεως. Από την Δευτέρα επέστρεψαν στον φυσικό τους εργασιακό χώρο και η χαρά τους για το αντάμωμα με τους παραδοσιακούς τους πελάτες ήταν μεγάλη. 

iliotropio antisp mask 1

"Το παλέψαμε πολύ αυτό το διάστημα. Κουραστήκαμε αλλά μείναμε κοντά σε όσους μας ζήτησαν πράγματα. Ενώ οι διαδικτυακές παραγγελίες από ηλεκτρονικά καταστήματα εκτός Ημαθίας αργούσαν πολύ, εμείς λαμβάναμε ηλεκτρονικές παραγγελίες και με την συνδρομή τοπικών κούριερ, ο πελάτης έπαιρνε στο σπίτι του τα πράγματα μέσα σε μια ώρα. Να πω την αλήθεια φοβηθήκαμε. Τα δικά μας καταστήματα έκλεισαν ενώ τα σούπερ μάρκετ, που πουλούσαν και δικά μας είδη ήταν ανοιχτά. Αυτό το φοβηθήκαμε. Ευτυχώς οι πελάτες μας, μάς στήριξαν. Ήταν συγκινητικές οι απαντήσεις πελατών μας, που ήθελαν να προμηθευτούν πράγματα από εμάς κι όχι από το ηλεκτρονικά καταστήματα του διαδικτύου" τόνισε η Τασούλα Χριστοδούλου, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου "Ηλιοτρόπιο" στην Βέροια, στην περιοχή των ΚΤΕΛ. 

iliotropio antisp mask 6

Όσον αφορά την ζημιά που έγινε στο κατάστημα, η κ. Χριστοδούλου σημειώνει: "Η ζημιά την περίοδο του Πάσχα ήταν μεγάλη. Είχαμε μεγάλη απώλεια τζίρου γιατί τέτοια περίοδο δουλεύαμε πολύ με δωράκια. Φτιάξαμε πασχαλιάτικες βιτρίνες και δεν τις είδε κανείς".

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στο κατάστημα της κ. Χριστοδούλου, ο κόσμος δεν σταμάτησε να μπαινοβγαίνει. Η στήριξη του κόσμου είναι ορατή. Το τοπικό βιβλιοπωλείο δείχνει ότι κερδίζει την πρώτη μάχη αλλά έχει ένα πολύ δύσκολο αγώνα μπροστά του, όπως όλες οι επιχειρήσεις, να σταθεί όρθιο στην κρίση που δημιούργησε ο κορονοϊός στην αγορά. "Φοβόμαστε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Ξεκινήσαμε με το φυσικό μας κατάστημα αλλά θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πελάτες μας και διαδικτυακά" τόνισε η κ. Χριστοδούλου.

gonia vivliou antisip mask 1

Με ηλεκτρονικό τρόπο εξυπηρέτησε τους πελάτες του και το βιβλιοπωλεία "Η γωνιά του βιβλίου" στο Τσερμένι, στην Βέροια. Δεχόταν παραγγελίες μέσω Facebook, email αλλά και τηλεφωνημάτων και άμεσα έστελνε τα πράγματα στους πελάτες του. Η άμεση ανταπόκριση ήταν μια νίκη στην μάχη να σταθεί όρθια στην κρίση η επιχείρηση. Κι εδώ ο κόσμος μπαινοβγαίνει διαρκώς και διακόπτει την κουβέντα μας με τις ιδιοκτήτριες Χαρά και Ρίτα Τζατζάκη. Η πελατεία επιστρέφει στο κατάστημα, εκεί που γνωρίζει κι εμπιστεύεται και στέλνει αισιόδοξο μήνυμα στις ιδιοκτήριες που δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους που επέστρεψαν στην εργασία τους και στην καθημερινή επαφή με τους πελάτες.

gonia vivliou antisip mask 2

"Σιγά - σιγά ο κόσμος επιστρέφει. Μας φοβίζει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Οι υποχρεώσεις μας έμειναν όλες πίσω" σχολίασε η Ρίτα Τζατζάκη και πρόσθεσε: "Θα πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με κάποιο τρόπο. Για να καταφέρουμε να κρατήσουμε όρθια τα καταστήματά μας θα πρέπει να δοθούν δάνεια για ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες μας".

Μπορεί η καραντίνα να ολοκληρώθηκε και τα καταστήματα να άνοιξαν, οι ιδιοκτήτριες του βιβλιοπωλείου "Η γωνιά του βιβλίου" θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την πελατεία της και ηλεκτρονικά. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ίσως είναι το μοναδικό όφελος από την καραντίνα των τελευταίων 45 ημερών.

gonia vivliou antisip mask 3gonia vivliou antisip mask 3

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69