tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το μυθιστόρημά του "Πλεκτάνη εξ αίματος" παρουσίασε ο Αλέξανδρος Ακριτίδης στη Βέροια (φωτογραφίες)

Το έκτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Πλεκτάνη εξ αίματος" παρουσίασε ο συγγραφέας και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, Αλέξανδρος Ακριτίδης, στην Βέροια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας «Θεανώ Ζωγιοπούλου», την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Για το βιβλίο και τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν, μίλησε η Χρυσούλα Μουλαρτζή, Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Τμήμα Ψυχολογίας, λέγοντας «το βιβλίο μας βυθίζει για το καλά στα άδυτα του ορισμού της εκδίκησης τονίζοντας πως πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο ενεργειών κι όποιος ζητάει επιβεβαίωση από αυτή πρέπει να είναι έτοιμος για να αναλάβει και τις συνέπειες των πράξεων του… Το βιβλίο είναι ένα θρίλερ με κοινωνικές διαστάσεις. Με σαφήνεια, ακρίβεια, λεκτικό και εκφραστικό πλούτο ο συγγραφέας περιγράφει γεγονότα όπου τα συναισθήματα περιπλέκονται μεταξύ τους και οι ανθρώπινες   σχέσεις προσπαθούν να ισορροπήσουν σε ένα τεντωμένο σχοινί που λέγεται ζωή. Ο τρόπος περιγραφής του, μεστός και απόλυτα πιστικός δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στο συγγραφέα και στα μηνύματα που μας προσφέρει. Η εύστοχη εναλλαγή σκηνών, τόπων και γεγονότων διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον, κορυφώνοντας την αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας».

Ακολούθησε η ανάγνωση αποσπασμάτων από τη συγγραφέα Ελένη Δόμανου, η οποία συνέχισε με ανάγνωση ανάμεσα στις ομιλίες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε Δήμητρα Γούτση, Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Α.Π.Θ. - Τμήμα Φιλολογίας λέγοντας «το νέο μυθιστόρημα πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις και που αυτές οδηγούνται όταν η αίσθηση του μέτρου και του λόγου διασαλεύονται και υποβόσκει το αίσθημα της αυτοδικίας ως μοναδική διέξοδος συναισθηματικής εκτόνωσης. Ο συγγραφέας επέλεξε να αφηγηθεί μία δύσκολη ιστορία, μίας κλειστής μαρτυρίας βίας όπου άνθρωποι και συναισθήματα συνθλίβονται από τον αυταρχισμό ενός πατέρα… Η συγγραφική δεινότητα είναι τέτοια που οι χαρακτήρες πλάθονται ως πιστές αναπαραστάσεις πραγματικών ανθρώπων, σε σημείου που η αληθοφάνειά του να σοκάρει…».

Στο τέλος τον λόγο πήρε ο συγγραφέας ο οποίος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του βιβλίου (εκδίκηση, ενδοοικογενειακή βία κ.α.) και την υπόθεσή του. Κλείνοντας απαντήθηκαν ερωτήματα του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας αυταρχικός πατέρας. Μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη. Μια άστοργη λύση για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού… Η περιπετειώδης πορεία της Μελίνας που, παρά τις πληγές του παρελθόντος, γυρίζει με αισιοδοξία τις νέες σελίδες της ζωής της σε έναν ξένο τόπο. Ώσπου… το παρελθόν επιστρέφει δριμύτερο για να πάρει το αίμα του πίσω. Κι όταν αναζητείται η δικαίωση, η προσφυγή σε μια «πλεκτάνη» μοιάζει ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση, ώστε να πληρώσουν κάποιοι τις αδίστακτες πράξεις τους. Θα γίνει το εφαλτήριο για μια μεγάλη αναμέτρηση με ανάλγητους κι επικίνδυνους ανθρώπους. Αποτελεί ωστόσο η εκδίκηση το σωστό τρόπο αντίδρασης για τον άνθρωπο; Μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο που να σβήνει μεμιάς τις παλιές πληγές της καρδιάς ή είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα; Είναι άραγε όλα όπως φαίνονται ή πίσω από την επιφάνεια κρύβονται σκοτεινότερα σχέδια; Η «Πλεκτάνη εξ αίματος» αποτελεί μια σπουδή στις ανθρώπινες σχέσεις, δοκιμάζοντας παράλληλα με ρεαλισμό χαρακτήρες και προθέσεις. Μέσα από τις εμπειρίες της ηρωίδας Μελίνας, εξετάζεται το διαχρονικό δίλημμα αν ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να συγχωρεί σε βάθος ή αν πρέπει να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης κατάγεται από τη Μελίκη Ημαθίας. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει σπουδάσει Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Διετέλεσε Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων την διετία 2012-2014, ενώ από το 2014 είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης.

Τα πρώτα του βιβλία, η ποιητική συλλογή «Λέξεις που ψάχνουν για φτερά» (2005) και η συλλογή διηγημάτων «Αλαργινή ηχώ» (2007), εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Α.Αλτιντζής. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα, «Η πυξίδα των ονείρων» (2011) και «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις» (2014), από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Η συλλογή διηγημάτων«Της ζήσης χαρμολύπες» εκδόθηκε το 2016 από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Συλλογής 
Διηγημάτων για το έτος 2016 από το Πετρίδειο Ίδρυμα της Κύπρου.

Διηγήματά του ανέβηκαν ως θεατρικά έργα στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διήγημά του «Η επιστροφή», βραβεύτηκε το 2014 στην Αθήνα, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Μάνο Ελευθερίου και εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69