tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το νέο της βιβλίο παρουσίασε η Έλενα Χουσνή στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο της βιβλίο με τίτλο "Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα" παρουσίασε η Έλενα Χουσνή, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Για το βιβλίο μίλησε ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί». Ο κος Σιδηρόπουλος είπε: «Το βιβλίο αξίζει από κάθε άποψη... Αγγίζει ένα δύσκολο κι ευαίσθητο θέμα, την σεξουαλική κακοποίηση. Ένα θέμα ταμπού... Ένα αληθινό μυθιστόρημα που στηρίζεται στο πρόβλημα, χωρίς υπερβολές. Trafficking γυναικών, παιδική πορνογραφία, σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, ωμή βία κ.α. Ότι περιγράφει η συγγραφέας, τα γνωρίζουμε και τα αντιμετωπίζουμε στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί»... Από την ανάγνωση, προκύπτει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, αστυνομικοί, εισαγγελείς, κοινωνικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί κ.α., πρέπει να συνεργαστούν».

Εδώ συμπλήρωσε ότι στις 1 & 2 Νοεμβρίου, η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» θα διοργανώσει ένα διεθνές συνέδριο, στην Βέροια, για την ενημέρωση του κοινού και την επιμόρφωση στελεχών από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Εκπαιδευτικός, Κωνσταντίνος Παππάς, ο οποίος στην αρχή αναφέρθηκε στο βιογραφικό της συγγραφέως και συμπλήρωσε «Το βιβλίο δεν είναι εύκολο... Η συγγραφέας μιλάει χωρίς βερμπαλισμούς και περιττά στολίδια. Η γλώσσα είναι απλή μέσα στην πολυπλοκότητα της, κατανοητή και ωμή... Με ντοκουμενταριστικό τρόπο αραδιάζει ωμές αλήθειες, σχετικές με παιδικού πορνογραφικού υλικού... Μέσα από τις σελίδες, στοχεύει να υποψιάσει τον γονιό, τον πολίτη, τον εκπαιδευτικό... «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» σε καλεί να πάρεις θέση». Έπειτα διάβασε μικρά αποσπάσματα του βιβλίου.

Τέλος τον λόγο πήρε η συγγραφέας. Η Έλενα Χουσνή, είπε ότι μέσα από το βιβλίο θέλει να προβληθεί το έργο της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί»... Μπήκε στον κόσμο της παιδικής πορνογραφίας μέσα από έρευνα. Δεν το άντεξε... Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι είπε η συγγραφέας για το βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα...» Η εικόνα του επανήλθε στο μυαλό της. Μικροσκοπικό, αδύνατο. Λεπτά μακριά πόδια, όμορφα μάτια, χέρια παιδικά, κορμί παιδικό. Και δίπλα στο κομματιασμένο σώμα του ένα μπλουτζίν παντελόνι και ένα ριγέ μπλουζάκι. «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», είπε και ήξερε ήδη πως ήθελε να μάθει τα πάντα γι’ αυτό.

Στις σκοτεινές γειτονιές του διαδικτύου, η ηλεκτρονική παρανομία στήνει παγίδες στα ανύποπτα ανήλικα θύματά της. Διώκτες και διωκόμενοι, θύτες και θύματα αναμετρώνται σε μια ιστορία στην οποία νικητής πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Μαζί της και η παιδική αθωότητα, θησαυρός που δεν εκποιείται. Το παιδί με την ριγέ μπλούζα στοιχειώνει τη σκέψη της δημοσιογράφου Νάνσυ Καρβούνη. Όσο προχωρά την έρευνά της για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδυσώπητα πλοκάμια τους. Όμως, όπως πάντα, υπάρχει το φως που αχνοφέγγει πίσω από τα σκοτάδια. Εγγύηση ότι η μάχη δεν έχει χαθεί...

{jlex}flickr:72157686394131261{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69