Logo

Ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης τυριών

Υπουργική Απόφαση σχετικά με την εφαρμογή του Ενωσιακού μέτρου ενίσχυσης ιδιωτικής αποθεματοποίησης τυριών υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση τροποποιεί προηγούμενη προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα κείμενα υποδειγμάτων που αφορούν στις προβλεπόμενες εγγυήσεις και το σχέδιο σύμβασης.

Με την παρούσα Απόφαση θεσπίζονται μέτρα που ρυθμίζουν τη διαδικασία για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης και τους ελέγχους καλής εκτέλεσης και περάτωσης του έργου της ιδιωτικής αποθεματοποίησης τυριών που αναλαμβάνονται στα πλαίσια του Καν. (ΕΚ) 826/2008 ΕΕ καθώς και του Καν. (ΕΕ) 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου.

Δικαιούχοι προς υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή Συνεταιριστικές Οργανώσεις που ασκούν δραστηριότητα στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, νόμιμοι κάτοχοι των προς αποθεματοποίηση προϊόντων.

Η ενίσχυση χορηγείται σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 6 του Καν. (ΕΚ) 826/2008 ΕΕ, είτε μέσω διαγωνισμού (άρθρο 3 της ΥΑ), είτε με καθορισμό αυτής εκ των προτέρων (άρθρο 4 της ΥΑ).

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb