Συνάντηση Σγουρίδη με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

provato

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη με την Πρόεδρο κ. Αθ. Τραχήλη και μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την εφαρμογή στην καθημερινή κτηνιατρική πρακτική των διατάξεων του Νόμου 4039/2012, για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

Έχοντας εντοπίσει συγκεκριμένες αδυναμίες στη λειτουργία του συστήματος που περιγράφεται από τον συγκεκριμένο νόμο και τις τροποποιήσεις του, ο Υφυπουργός έδωσε εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου να εκπονήσουν σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους. Μ' αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η πλήρης εφαρμογή του συστήματος στείρωσης, σήμανσης και καταχώρισης των αδέσποτων ζώων αποκλειστικά από κτηνιάτρους με τρόπο ολοκληρωμένο και με ορθές επιστημονικές πρακτικές. Επιπλέον, με την χρησιμοποίηση της βάσης δεδομένων και του τηλεφωνικού κέντρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, πάντα υπό την εποπτεία του ΥπΑΠΕN, εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού.

Η εποπτεία της εφαρμογής της νομοθεσίας και η επιβολή κυρώσεων θα ολοκληρώνεται με τον έλεγχο από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και από τους Σταθμούς Κτηνιατρικού Υγειονομικού Ελέγχου και τα Σημεία Εισόδου της χώρας μας.