Στην διεθνή έκθεση φρούτων ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

freskon vesiropoulos

Με τους συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών και τις ιδιωτικές εξαγωγικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων της Ημαθίας που συμμετείχαν στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε και συζήτησε τα ζητήματα που τους απασχολούν, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του, ο Βουλευτής Ημαθίας, αντάλλαξε απόψεις, κατέγραψε προβλήματα και αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν.

Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών, των εξαγωγέων και των ομάδων παραγωγών της Ημαθίας και να τους συγχαρεί για την άψογη παρουσία και την προσπάθεια που καταβάλλουν για να αναδείξουν και να προωθήσουν τα προϊόντα της περιοχής μας.

Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψη του, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Ο τομέας των φρούτων και λαχανικών, που κατέχει σημαντική θέση στην οικονομία της Ημαθίας αλλά και στην εθνική παραγωγή, μπορεί να κερδίσει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Χρειάζεται όμως στήριξη, ολοκληρωμένες και στοχευμένες πολιτικές. Πρέπει να αρθεί η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που κυριαρχούν σήμερα στην αγορά.

Οι συνεταιρισμοί – ομάδες παραγωγών και εξαγωγείς έστειλαν για μια ακόμη φορά και από αυτή την έκθεση, ένα θετικό μήνυμα, που προβάλλει την Ημαθία της παραγωγής, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Μέσα από αυτή τη δυναμική παρουσία των συνεταιρισμών – ομάδων παραγωγών της Ημαθίας και των εξαγωγέων αγροτικών προϊόντων της Ημαθίας, αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα ανθρώπινο κεφάλαιο με δημιουργικότητα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αυξηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας».